Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a multumit joi, la Satu Mare, premierului Ungariei si presedintelui FIDESZ, Viktor Orban, pentru sprijinul acordat in campania electorala, afirmand ca "este natural" ca Guvernul Ungariei sa sprijine "nazuintele comunitatii maghiare" din Transilvania.

"Multumim sprijinului oferit de FIDESZ in ultimele luni, sprijinului oferit de Guvernul Ungariei, este natural ca Guvernul Ungariei, ca FIDESZ si KDNP sa sprijine nazuintele comunitatii maghiare din Transilvania si in acest sens, cum s-a intamplat si in 2014 cand impreuna cu domnul prim-ministru, domnul presedinte, am formulat un mesaj aici la Satu Mare, facem la fel si astazi", a declarat Kelemen Hunor.

Alegeri parlamentare 2016. Kelemen Hunor: "Alegerile din 11 decembrie sunt cruciale"

"Aceste alegeri sunt cruciale pentru destinul comunitatii maghiare din Romania pentru ca in urmatorii ani vom avea reforme semnificative in domeniul legislativ si educativ, reforme care pentru fiecare om din Romania dar si pentru comunitatea maghiara din Romania va determina anii care vin. Noi am dori sa avem o vorba de spus in luarea acestor decizii, suntem 1.300.000 de oameni maghiari care traiesc in Romania, care considera ca este importanta identitatea lor nationala si cultura lor pe care dorim sa o pastram", a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat ca a facut tot ce a considerat necesar, adica un pact cu Partidul Maghiar Civic astfel incat maghiarii sa intre uniti in alegeri.

"Trebuie sa fim prezenti la alegeri iar UDMR a facut tot ce am considerat ca este sarcina noastra morala, am facut un pact cu Partidul Maghiar Civic, avand reprezentatii lor pe listele noastre, transmitand oamenilor maghiari din Romania ca ori de cate ori este vorba despre lucrurile noastre comune noi suntem capabili sa ne unim, sa pornim impreuna pentru apararea cauzei maghiare din Romania, dar dorim sa oferim raspunsuri si pentru problemele intregii societati din Romania, deci eu ii chem pe toti sa fie prezenti la urne in 11 decembrie", a mentionat Kelemen Hunor.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a intalnit joi la Satu Mare cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si cu liderii judeteni ai Uniunii, transmite Agerpres.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.