La invitatia liderului UDMR, Kelemen Hunor, premierul Ungariei, Viktor Orban, va ajunge joi in Romania, informeaza digi24.ro.

Seful guvernului de la Budapesta va merge la Satu Mare.

Aceasta vizita survine cu trei zile inaintea alegerilor parlamentare si in plin scandal legat de interdictia diplomatilor maghiari de a participa la ceremoniile de 1 Decembrie, noteaza antena3.ro.

Chiar daca in cadrul intalnirii de marti a ministrilor de externe din NATO, Peter Szijjarto a sustinut ca exista anumite sensibilitati istorice la Budapesta, dar relatia cu Romania este importanta pentru Ungaria, declaratiile vicepremierului Zsolt Semjen, potrivit carora Ungaria ar fi trebuit sa dea cu pumnul in masa mult mai devreme in relatia cu Romania, nu au facut decat sa amplifice controversa creata de Ziua Nationala a Romaniei.

Si fostul presedinte Traian Basescu a reactionat dur dupa ce ministrul de Externe maghiar, Peter Syijjarto, a declarat ca poporul Ungariei nu are niciun motiv sa celebreze 1 Decembrie, acesta solicitand expulzarea imediata a ambasadorului Ungariei de la Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.