Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti seara, ca ii respecta pe toti telespectatorii Antenei 3 si ca nu la ei s-a referit atunci cand a vorbit despre a te cobori in mocirla pentru a iti face treaba.

"Nu a fost niciun moment referirea mea la telespectatorii dumneavoastra fata de care am respect, de asta am fost la dumneavoastra in emisiune si de asta sunt aici. Si aici vreau sa fie lucrurile foarte clare: respect pe toti cetatenii din tara asta. Ii respect pe toti cei care se uita la dumneavoastra si de asta am venit aici. Dincolo de asta, trebuie sa recunoastem cu datele pe masa... pentru ca au fost mai multe situatii - inca o data fara sa comentez politica editoriala a postului dumneavoastra - au fost mai multe situatii in care s-au spus neadevaruri legate de mine, ca prim ministru, de guvernul meu. S-au spus minciuni care au fost repetate si pe care nu am avut ocazia atunci sa le corectam", a spus Ciolos, la Antena 3.

Intrebat daca este deranjat de criticile care i se aduc, Ciolos a replicat: "Nu critica, minciuna ma deranjeaza!"

El a dat exemple de titluri aparute la Antena 3 precum "Cutremur de la Ciolos, noi taieri de salarii", "Ciolos vinde Portul Constanta", "Decizie nemernica a lui Dacian Ciolos - dubleaza impozitele din presa", "Ciolos taie banii veteranilor", pe care le-a calificat drept neadevarate.

"Acestea sunt doar cateva exemple de minciuni. (...) Afirmatia a fost facuta in contextul unei intrebari a domnului Liiceanu, care m-a intrebat de ce ma duc la o televiziune care profereaza minciuni si unde-i vorba de o mocirla. Nu eu am initiat aceasta discutie. (...) Daca vreun telespectator de al dumneavoastra s-a simtit ofensat, in masura in care s-a simtit ofensat (...) da, imi cer scuze fata de el pentru ca nu viza pe niciunul dintre telespectatorii dumneavoastra ceea ce am spus acolo", a explicat premierul.

Citeste si:
Radu Tudor, dupa ce Antena 3 a prezentat imagini dintr-un joc: ”O...
Radu Tudor, dupa ce Antena 3...

Pe de alta parte, Ciolos a spus ca, in calitate de agronom, are "tot respectul pentru mocirla" ca "materie organica".

"Eu am chiar si pentru mocirla ca agronom tot respectul pentru ca e materie organica si de acolo crestem, din asta crestem. Daca e sa o luam asa, si eu am lucrat in mocirla si nu-am nicio jena sa o spun", a mai spus el.

Premierul Dacian Ciolos le-a raspuns marti, la GDS, celor care i-au reprosat ca merge la o emisiune la Antena 3 ca se duce la acest post de televiziune din respect pentru telespectatori, transmite Agerpres.

''Ma duc, in primul rand, din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, se uita la acel post, se uita mai ales la acel post sau se uita aproape exclusiv la acel post.(...) Eu sunt agronom la baza si am invatat ca sunt anumite plante care cresc in mocirla. Si ca nu poti sa-ti faci meseria corect daca nu ai curajul sa si cobori cateodata in mocirla. Sigur, iei cizme de cauciuc ca sa nu te murdaresti complet sau faci un dus dupa aceea, dar trebuie sa-ti asumi si partea asta'', a spus Ciolos, la o dezbatere organizata de Grupul pentru Dialog Social.

Citeste si:
Bianca Drăgușanu, față în față cu George Tănase. Ce părere are...
Bianca Drăgușanu, față în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.