Peste 5000 de calendare crestin-ortodoxe au fost distribuite de filiala Arges a Partidului Social Democrat.

Calendarele au ajuns la locuitorii din Pitesti, Topoloveni si Mioveni, scrie gandul.info.

Liderii social-democrati din Arges considera ca aceste calendare reprezinta ”un produs de calitate si de bun gust”.

Calendarul are si un mesaj pentru oameni: „PSD Arges va ureaza un AN NOU fericit!”

Contactat de gandul.info, Ion Georgescu, seful staff-ului de campanie in Arges, a declarat ca biserica vine prea tarziu cu astfel de calendare si ca ele costa pana la 20 de lei. A recunoscut ca nu stie de existenta vreunui acord al Bisericii Ortodoxe pentru aceste calendare cu sigla partidului.

”E primul an cand impartim si calendare, alaturi de programul de campanie si o brosura de prezentare a candidatilor. Din ce am inteles eu, biserica le da prea tarziu, iar preturile acestora variaza intre 10 si 20 de lei. In unele zone, calendarele sunt prea putine in comparatie cu populatia, iar in unele mai multe. Astfel, s-au gandit colegii mei, fiind si in preajma sarbatorilor, ca oricine are nevoie de un calendar. E un produs de calitate si de bun gust. Nu se face campanie. Nu scrie nicaieri : votati! Are sigla PSD, dar nu scrie votati”, a declarat Ion Georgescu pentru Gandul.

Patriarhia a criticat insa aceasta initiativa. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Vasile Banescu a vorbit despre ”o modalitate de campanie electorala care foloseste abuziv o icoana”.

„Nu are in niciun caz consimtamantul bisericii. Din pacate, observ ca se apeleaza la astfel de mijloace de convingere, se incearca sensibilizarea oamenilor credinciosi prin astfel de materiale electorale”, a spus Vasile Banescu, purtator de cuvant al Patriarhiei conform europafm.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.