Liberalii acuza PSD de mita electorala in judetul Dambovita.

PNL Dambovita anunta, intr-un comunicat citat de Agerpres, ca a depus plangere penala la Parchet impotriva unor reprezentanti ai PSD pentru ca ar fi oferit mita electorala in comuna Corbii Mari.

''Partidul Social Democrat nu reuseste sa iasa din vechile sale obiceiuri electorale. Oferirea de pachete cu alimente este plata la care recurge PSD Dambovita, in lipsa unor solutii concrete pe termen mediu si lung pentru locuitorii acestui judet. Un exemplu concret este localitatea Corbii Mari. Am atras atentia inca din alegerile locale din luna iunie ca, in aceasta localitate, PSD Dambovita cumpara voturi prin pomeni electorale oferite cetatenilor, fara a fi luata nici o masura. Aceeasi metoda este folosita si in aceste alegeri, in care primarul localitatii, Ionut Banica, si viceprimarul Miu Iulian incearca sa-i convinga pe oameni sa voteze contra unor atentii oferite direct, ziua in amiaza mare, semn ca nu se tem de nici o autoritate a statului'', se arata in comunicatul PNL Dambovita, semnat de prim-vicepresedintele organizatiei, deputatul Iulian Vladu.

Alegeri parlamentare 2016. Plangerea a fost depusa luni la Parchetul de pe langa Judecatoria Gaesti

In document se precizeaza ca PNL Dambovita a depus, luni, o plangere penala in acest sens la Parchetul de pe langa Judecatoria Gaesti.

''As vrea sa le reamintesc celor doi ca legea este aceeasi pentru toti, iar mita electorala are urmari penale, conform art. 386, alin. 1 Cod Penal. In acest sens, am depus plangere penala impotriva numitilor Banica Ionut - primar si Miu Iulian - viceprimar, membri ai Organizatiei PSD Corbii Mari, pentru infractiunile de corupere a alegatorilor, sanctionate de codul penal in vigoare'', se mai arata in comunicatul semnat de deputatul PNL Iulian Vladu.

In replica, secretarul executiv al PSD Dambovita, Alexandru Oprea, sustine ca PSD respecta legea.

''Ce pot sa spun eu e ca hotii striga hotii. Mai bine domnul Iulica Vladu si-ar vedea de activitatile pe care le desfasoara in zona Gaestiului si faptul ca astazi doi candidati pe listele de deputati ale PNL, care vremelnic sunt si primari ai localitatilor respective, ofera chipurile niste daruri. Aia se cheama tot mita. Deci, sa nu ii mai preocupe activitatea PSD pentru ca noi respectam legea, sa stiti'', a declarat marti, pentru AGERPRES, secretarul executiv al PSD Dambovita, Alexandru Oprea.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Dâmbovița este o uriașă oportunitate pentru București”
Nicușor Dan: „Dâmbovița este...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.