Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca faptul ca liderul PSD Liviu Dragnea nu accepta sa participe impreuna cu ea la o dezbatere publica despre proiectele de guvernare a Romaniei de dupa alegeri reprezinta "lipsa de respect" pentru toti cei care participa la campania electorala din tara.

''Singurul dusman al PNL in Timis va fi absenta la vot. Este o ultima saptamana in care se pare ca mai trece o zi in care Liviu Dragnea, liderul PSD, acel lider de stanga care vrea sa guverneze Romania nu raspunde invitatiei mele de a avea o dezbatere impreuna. I-am cerut sa discutam despre cum vad partidele noastre politica dupa 11 decembrie si cum vedem viitorul Romaniei. (...). Cred ca este un semn de lipsa de respect pentru toti cei care participa in Romania mai mult sau mai putin activ la toata aceasta campanie electorala'', a spus Alina Gorghiu.

Liderul PNL a mai afirmat in conferinta de presa despre ''cartelul Dragnea - Ponta - Basescu - Tariceanu'' ca s-a format cu mult inainte de alegerile locale, creand o atmosfera care inseamna ''toti impotriva PNL''.

''Este un front (cartelul. n.r.) anti-Justitie, un front care are ca obiective foarte clare desfiintarea DNA, suspendarea presedintelui, modificarea legislatiei in Romania astfel incat sa-l faca pe Dragnea premier - asa se modifica legile in Romania, nu in interesul cetateanului, ci in interesul unui singur cetatean si anume Liviu Dragnea, care acum nu poate fi premier pe o lege data de Guvernul Nastase'', a sustinut Alina Gorghiu.

Alegeri parlamentare 2016

Liderul PNL a adaugat ca vrea sa ''demonteze'' cateva mituri pe care Liviu Dragnea le vehiculeaza in spatiul public, cum ar fi faptul ca ''PSD ajuta saracii'', ca ''PSD nu va ia, ci va da'' si mitul ca ''PSD este serios la guvernare''.

''Legat de primul mit, in realitate, rata saraciei si numarul persoanelor sarace in timpul guvernarii Ponta a fost in crestere de la an la an, cu 2,5%, numarul romanilor saraci a crescut cu 450.000. (...). In guvernarea Ciolos a scazut aceasta rata'', a declarat Gorghiu.

In privinta celui de-al doilea mit, Gorghiu a afirmat ca in realitate, guvernarea Dragnea-Ponta a introdus 40 de taxe noi sau le-a majorat, printre acestea fiind supra-acciza la carburant, taxa de bacsis, impozitul pe locuinte si cladiri, impozitul pe teren, pe mijloacele de transport, pe cifra de afaceri, pe veniturile din agricultura, impunerea CAS, majorarea taxelor locale, pentru venituri din chirii sau pentru constructii speciale, taxa de stalp si multe altele.

Citeste si:
Staționarea trotinetelor electrice în locuri interzise va fi...
Staționarea trotinetelor...

"Practica PSD este foarte limpede, intai introduce taxele, apoi, in campaniile electorale se repede sa le scoata, in scop strict electoral. Nu am cum sa nu cred ca daca ar ajunge la guvernare, PSD in prima zi de guvernare nu mareste taxele si impozitele. (...)'', a afirmat liderul PNL, transmite Agerpres.

In ceea ce priveste mitul ''guvernarii serioase a PSD'', Alina Gorghiu a prezentat cateva contra-exemple, respectiv, faptul ca ''au promis ca termina autostrada Arad- Nadlac-Bucuresti, pentru a lega Romania de Europa, a promis ca termina autostrada Transilvania, ca face tronsonul Brasov - Predeal - Comarnic, demareaza lucrarile la autostrada Iasi - Targu Mures, ca demareaza autostrada Bucuresti - Turnu Severin - Timisoara, ca finalizeaza centura Bucuresti".

"In fapt, in 2015 , bilantul guvernarii Ponta a fost negativ, fara precedent in istoria Romaniei. Din cauza lucrarilor slabe au fost inchisi mai multi km de autostrada'', a concluzionat Gorghiu.

Citeste si:
Prima declaratie a lui Ciolos, dupa ce PSD a castigat alegerile
Prima declaratie a lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.