Presedintele PMP, Traian Basescu, face o comparatie intre modul in care se aplica referendumul la noi in tara, amintind de cel pentru reducerea numarului de parlamentari la 300 si cum se aplica in alte state, scrie romaniatv.net.

"Democratia originala sau referendumul la romani. La noi ca la nimeni.

1. Referendum in Regatul Unit cu privire la iesirea din UE. Referendumul este validat. Premierul David Cameron demisioneaza, iar Guvernul Majestatii Sale anunta punerea in aplicare a deciziei electoratului.

2. Referendum in Italia cu privire la reforme constitutionale cerute de premier. Referendumul este valid. Propunerile premierului cu privire la modificari constitutionale sunt respinse. Premierul Matteo Renzi anunta demisia ca urmare a respingerii de catre electorat a propunerilor sale.

3. Referendum in Romania pentru reducerea numarului de parlamentari la 300. Referendum este validat de Curtea Constitutionala. PSD-ul Domnului Dragnea, PNL-ul Doamnei Gorghiu si ALDE resping in Parlament proiectul de lege depus de PMP prin care se punea in aplicare rezultatul referendumului prin care numarul de parlamentari era redus la 300.

Si totusi romanii se pregatesc sa-i voteze tot pe cei care le desconsidera votul de la referendum. Mult mai avem de lucrat pana cand vom deveni o democratie consolidata", a scris fostul sef de stat pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.