Dintre cei aproximativ 6.500 de candidati la alegerile parlamentare, cei mai multi - aproape 1.400 - s-au declarat ingineri, ei fiind urmati de economisti (1.100) si juristi (aproape 800), insa nu lipsesc nici meserii precum cea de astrolog, de agent de paza, de cantaret bisericesc sau de "team lider". Printre candidati se afla si sute de pensionari si zeci de someri si "casnici".

La alegerile parlamentare din 2016 candideaza 6.478 de persoane, iar cea mai raspandita profesie este cea de ingier. Astfel, 1.397 de candidati sunt ingineri, iar alte cateva zeci sunt subingineri. Ei sunt urmati de economisti, in numar de 1.104, alaturi de alti aproape 100 de contabili. Pe locul al treilea se afla juristii - 772 (avocati, asistenti, consilieri), iar pe locul al patrulea sunt cadrele didactice - 587 (atat invatatori si educatori, cat si profesori de liceu si facultate).

Este insa scazut numarul cadrelor medicale, doar putin peste 300 de candidati avand aceasta meserie. Peste 200 de candidati sunt electricieni, electromecanici, maistri si mecanici, alaturi de multi zidari, tamplari, tinichigii si zugravi. Printre aceste meserii se regasesc si frezorii, frigotehnistii, macaragiii, strungarii, sudorii, alaturi de aproape 30 de lacatusi mecanici si 262 de tehnicieni. Aproape 50 de candidati sunt psihologi, psihanalisti si psihopedagogi.

Lor li se adauga un candidat PRM care se declara de profesie "astrolog", dar lucreaza ca profesor, printre profesiile mai rare regasindu-se si cea de creator de moda, de bijutier si de balerin.

Zece candidati spun ca sunt agenti de paza, doi sunt "cantareti bisericesti", 21 se declara "teologi", iar alti 11 sunt preoti. Un candidat se declara de profesie "team lider".

Multi candidati nu au completat corect formularele de inscriere, confundand profesia cu ocupatia actuala. Astfel, 7 candidati au spus ca sunt de profesie "casnici", 14 au spus ca nu au nicio profesie actuala, 15 s-au declarat pensionari de meserie, iar zeci de persoane s-au trecut ca fiind absolventi sau studenti.

In privinta ocupatiilor pe care le au in acest moment, majoritatea sunt avocati, administratori, manageri, profesori, medici, economisti si directori de diferite feluri, alaturi de actuali parlamentari si alesi locali.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Doi candidati si-au declarat insa profesia ca fiind cea de "voluntar", iar alti doi sunt "presedinti", insa nu specifica exact asupra a ce prezideaza.

Aproape 40 de candidati nu au specificat nicio meserie, iar 18 au precizat ca sunt "someri", alti 39 spunand ca sunt "fara loc de munca". Lor li se adauga alti 23 de "casnici".

Un num[r de 619 candidati au spus ca sunt de profesie "pensionar", iar alti 54 de candidati spun ca meseria lor este cea de student.

Doi dintre candidati lucreaza in acest moment ca taximetristi, fiind de profesie mecanici si tehnicieni chimisti, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.