Premierul Dacian Ciolos sustine ca problema agriculturii romanesti este ca de 27 de ani acest domeniu este tratat ca un bazin electoral, scrie dcnews.ro.

"Vad zilnic cum cei care acum un an, acum doi ani, se aflau la guvernare si ar fi trebuit sa-si faca treaba, se declara ingrijorati de faptul ca subventiile pentru fermieri au fost platite cu intarziere anul acesta. Sigur, aceasta grija pentru agricultori ma bucura, dar ar fi fost bine ca ea sa se manifeste si prin fapte, in anii trecuti, nu doar in vorbe, acum, in campania electorala.

Problema agriculturii romanesti este ca de 27 de ani este tratata ca un bazin electoral, o sursa de voturi manevrata populist de la un ciclu electoral la altul. Este o abordare care trebuie schimbata radical. Agricultura este un sector strategic de dezvoltare a Romaniei, fermierii – atat cei mari, cat mai ales micii fermieri - au nevoie de predictibilitate, de sprijin din partea statului pentru a creste si pentru a aduce bunastare tarii si oamenilor. In acest lucru cred si pentru asta muncesc de o viata", a scris prim-ministrul pe Facebook.

De asemenea, premierul asigura agricultorii de cateva lucruri esentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.