Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata seara, la Romania TV, ca el si partidul sau doresc modificarea Constitutiei in anul 2017, pentru eliminarea imunitatilor tuturor demnitarilor, inclusiv in ceea ce il priveste pe presedintele tarii.

Dragnea a subliniat ca, de altfel, conform Constitutiei in vigoare, seful statului poate fi cercetat si acum, dar nu poate fi judecat. El a dat asigurari ca, daca PSD va castiga alegerile, procurorii vor putea sa ancheteze pe oricine, fara nicio presiune.

Eu vreau sa dispara imunitatile din Constitutia Romaniei, dar nu numai pentru parlamentari, ci si pentru presedintele Romaniei, si nu e vorba de Iohannis, ci de orice presedinte. Daca am spus ca nimeni nu e mai presus de lege, atunci nu exista... La noi exista posibilitatea ca, daca un presedinte de exemplu este prins cu sacul cu bani, daca omoara pe cineva, poate sa stea presedinte cinci ani de zile fara probleme. Or, asa ceva nu e in regula”, a afirmat Dragnea, potrivit News.ro.

El a mentionat ca, potrivit prevederilor constitutionale, presedintele poate fi judecat doar pentru inalta tradare.

Dar daca face o fapta penala ingrozitoare, de ce sa nu dea socoteala? Eu nu cred ca va face sau nu stiu daca a facut, dar daca cumva a facut in legatura cu acele retrocedari de imobile? Si poate ar trebui sa stim. Nu avem dreptul sa stim?”, a adaugat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat, insa, ca si cu actuala Constitutie presedintele poate fi cercetat: ”In Constitutie scrie ca presedintele nu poate fi judecat, nu scrie ca nu poate fi anchetat. Aceasta smecherie care a fost folosita pentru Traian Basescu nu ne pacaleste. Deci, presedintele poate fi anchetat, poate fi cercetat. Nu poate fi trimis in judecata decat atunci cand nu mai e presedinte, dar nimeni nu opreste pe nimeni sa-l cerceteze ca presedinte”.

Intrebat daca, in cazul in care va castiga PSD alegerile, exista sanse mari ca presedintele sa fie anchetat, Dragnea a raspuns: ”Asta decid procurorii. Eu vreau sa garantez tuturor ca, daca noi vom castiga, ii asigur de lipsa oricaror presiuni de oriunde, vor avea posibilitatea intr-adevar, nu posibilitatea clamata pana acuma si folosita demagogic, ca intr-adevar sa poata sa ancheteze pe oricine, chiar pe presedinte daca este cazul”.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Liviu Dragnea a spus ca el si PSD sustin modificarea Constitutiei in anul 2017, chiar in primul semestru, pentru eliminarea imunitatilor ”pentru oricine”.

Daca presedintele Klaus Werner Iohannis a iesit de atatea ori la microfonul prezidential emitand de acolo niste principii, acuze impotriva parlamentarilor care au votat asa cum le-a dictat constiinta: cateodata au votat pentru sustinerea cererii procurorilor, cateodata au votat impotriva. Si tu iesi de la tribuna prezidentiala si spui: un Parlament care nu a inteles nimic, care se opune mersului justitiei. Netinand cont de faptul ca exista aceasta imunitate. De ce sa nu fie valabil si pentru dumnealui? Isi poate pune o oglinda in fata si sa vorbeasca Klaus cu Werner si sa-i spuna acelasi lucru: n-ai inteles nimic, justitia nu trebuie oprita, nu te agata de imunitate”, a mai afirmat Dragnea.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.