Ministerul Educatiei vrea sa reglementeze numarul de ore, pe care elevii il aloca acasa, rezolvarii temelor. Mircea Dumitru a declarat, la sesiunea online „De vorba cu ministrul tau", ca luni va semna un ordin, in acest sens. Un asfel de ordin al ministruluI Educatiei a mai fost emis si in 1999 si prevedea ca timpul pentru rezolvarea temelor sa nu depaseasca doua sau trei ore pe zi.
„Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementam cate ore poate si trebuie sa lucreze o eleva sau un elev in afara scolii, pentru temele scolii. In momentul de fata, noi am lasat lucrurile la rezonabilitatea profesorilor, dar ceea ce se intampla este ca vacantele de vara se transforma intr-un fel de competitie, de concurs, cate sute sau mii de probleme sa rezolvam. Sa lasam deoparte ipocrizia. Noi, oamenii maturi, asteptam vara ca sa ne relaxam, sa ne odihnim, iar o eleva sau un elev care are sapte, opt, noua ani, 11 ani, trebuie sa lucreze incontinuu in asa fel incat in septembrie, cand ajunge la scoala, sa nu o supere pe doamna invatatoare sau pe doamna diriginta si sa vina cu caietul de teme facute, iar, daca nu le-a facut, eventual, sa mai primeasca si o nota proasta sau un calificativ prost", a declarat Mircea Dumitru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.