Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a sustinut, joi, la Piatra Neamt, Directia Nationala Anticoruptie ca ''porneste anchete pe banda rulanta'' impotriva firmelor romanesti.

''Ce nu reuseste Guvernul, desavarseste Directia Nationala Anticoruptie. DNA-ul porneste anchete pe banda impotriva firmelor romanesti care sunt duse practic in faliment sau sunt blocate sa participe la licitatii publice si rezultatul este favorizarea capitalului si firmelor straine, in propria tara. Este o politica anti-nationala, este realitatea in care traim si o verific in fiecare zi. Avem firme romanesti care pot dezvolta propriile tehnologii si produse, sunt competitive pe piata, exporta intr-o proportie majoritara produsele lor, deci potentialul exista dar nimeni nu le da o mana de ajutor. Din contra, sunt supusi controalelor. Vin ANAF, Politia Econimica, iar cand nu vin acestea, intervin institutiile de forta'', a afirmat Tariceanu.

El a adaugat ca sprijinul pe care firmele romanesti il primesc din partea autoritatilor se transforma in dosare penale pentru trafic de influenta, conform Agerpres.

''Cand ambasadorii vin in vizita la membrii Cabinetului, se numeste promovarea relatiilor bilateral. Cand o firma romaneasca vine si cere sprijin la o autoritate, se numeste trafic de influenta. Aceasta este Romania de astazi pe care presedintele considera ca functioneaza foarte bine. Poate functioneaza bine pentru straini, pentru capitalurile straine, pentru organizatii neguvernamentale finantate de domnul Soros. Atata intelege presedintele din Romania de astazi. El nu vede realitatile complicate, politice ale Romaniei, pericolele si nu sunt doar pericole militare ci inclusiv de natura economica. Nu intelege ca Romania se duce intr-o fundatura, imigratia de 4 milioane de romani se va transforma intr-o frana uriasa pentru cresterea economica'', a spus Calin Popescu Tariceanu.

Copresedintele ALDE a sustinut ca situatiile mentionate trebuie sa fie principalele teme de dezbatere in campania electorala.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

''Jalnicul PNL propune dublarea salariilor, dupa modelul PDL utilizat in 2008, ca poate pacaleste lumea. Acesta este PNL-ul de astazi, rebrenduit, cu presedintia la Cotroceni si un premier gasit in targ pe care se bate USR. Pana la sfarsitul campaniei, presa trebuie sa faca o investigatie profunda si sa ne lamureasca si pe noi al cui este premierul, al USR-ului sau al PNL-ului. Astea sunt marile dileme profunde cu care se confrunta un partid care are pretentii de guvernare'', a mai spus Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.