Presedintele Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, a declarat ca, in cazul in care investirea Guvernului, dupa alegerile din decembrie, va depinde de USR, aceasta formatiune nu va accepta prezenta unor persoane compromise in Executiv.

"Asta este parte din negociere, de a avea un cuvant de spus pe ministrii pe care celelalte partide, care sustin acelasi guvern, ii propun. Nu veti vedea oameni compromisi care sa faca parte din Guvern daca noi il vom sustine", a precizat Nicusor Dan, la B1Tv.

Intrebat daca USR ar putea cenzura nominalizarea unui ministru din partea PNL, Nicusor Dan a replicat: "Ba da, putem, in conditiile in care investirea Guvernului depinde de mandatele noastre din Parlament".

Liderul USR a adaugat ca partidul pe care il conduce doreste desfiintarea "acelor alocari pe care ministrul Dezvoltarii, din pix, le da unui presedinte de consiliu judetean sau unui primar, dupa cum are simpatii".

"Vrem sa ducem asta intr-o forma de concurs de proiecte, asa cum se fac pe fonduri europene, cu criterii clare, ca sa nu mai vedem parcuri in sate, acolo unde ar trebui sa punem scoala. (...) Daca noi vom sustine un guvern, un tip de alocare ca asta nu va exista. Asta e o promisiune", a declarat el conform Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.