USR a anuntat, luni, demisia din partid a unui candidat al partidului aflat pe locul 2, la Senat, in judetul Ilfov, Dragos Ioan Coste, dupa ce presa a relatat ca acesta a scris, in 2013, pe Facebook, ca romanii sunt ”primitivi, trogloditi si fiinte inapoiate” si ca e nevoie de reintroducerea pedepsei cu moartea pentru evaziune fiscala in forma agravanta.

Uniunea Salvati Romania a anuntat printr-un mesaj postat pe pagina oficiala de Facebook demisia lui Coste din partid, scrie News.ro.

”Dragos Ioan Coste, membru al filialei USR Ilfov, si-a dat demisia din partid din cauza unor afirmatii pe care le-a facut inainte de a deveni membru. In situatia in care va deveni parlamentar USR, isi va depune mandatul. Repetam mesajul transmis deja de noi: oamenii din acest partid isi asuma greselile, spre deosebire de restul clasei politice actuale”, precizeaza USR.

Demisia lui Dragos Ioan Coste a venit dupa ce presa a relatat ca acesta a scris in 2013 un mesaj controversat pe pagina sa de Facebook.

”Suntem in urma cu 300 de ani fata de restul planetei. Suntem niste primitivi, niste trogloditi. Romanul e o fiinta inapoiata, care se ghideaza inca dupa regulile si mentalitatea de acum sute de ani, numindu-le „traditii si obiceiuri”. E un mamifer biped pentru care conteaza doar nevoile primare. Un animal habotnic si hulpav”, spunea Coste in mesaj.

El continua: ”Pana si putinii care au o sclipire de educatie si nu sunt total agramati (asa cum sunt 80 la suta dintre absolventii de studii «superioare» – care in mod normal nu ar fi trebuit sa ajunga nici macar la liceu) se „trag” tot din familii in care barbarismele de genul mersului la popa si pupatul moastelor, nuntile, botezurile si inmormantarile tipice de neam prost, lipsite de orice fel de bun-gust si decenta, ascultatul manelelor si popularei, infulecatul de mici si bere, preacurvitul si violenta fizica, macismul si prostia bruta – sunt inca regasite. Unii promoveaza aceste tare ereditare romanesti sub numele de „conservatorism”, asigurandu-ne de credibilitatea unui asa zis model civic iudeo-crestin european. Ce cretinisme! Ce dobitoci ne conduc! Avem nevoie de schimbarea din temelii a sistemului legislativ, indeosebi pe partea de justitie, educatie si economie. Avem nevoie reala de reintroducerea pedepsei cu moartea pentru evaziune fiscala in forma agravata”.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Costul personal de Facebook al candidatului USR a fost sters. Dragos Ioan Coste candideaza pe locul doi, la Senat, in Ilfov, din partea Uniunii Salvati Romania.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.