Guvernarea este stabila in Republica Moldova, are o majoritate clara in Parlament si va continua sa-si faca treaba, in cadrul constitutional actual, a declarat premierul Pavel Filip intr-un interviu acordat Agerpres.

“Dupa alegeri, dupa ce patima electorala se va stinge si va exista claritate si cu privire la noul presedinte, partidele din coalitie se vor aseza la masa si vor agrea si propunerea mea de restructurare a numarului de ministere. Nu am indoieli in acest sens. Vreau de altfel sa multumesc tuturor celor din coalitie care au inteles ca nu e loc de eschivari, ca trebuie sa mergem pana la capat. Guvernarea este stabila, are o majoritate clara in Parlament si va continua sa-si faca treaba, in cadrul constitutional actual. Ne dorim un presedinte cu care sa lucram in parteneriat si care sa fie de partea reformelor. Noi vom continua sa ne ducem la indeplinire angajamentele facute in fata oamenilor si zilele acestea voi prezenta un set clar de reforme pana in 2018,” a declarat premierul Pavel Filip.

De la noul presedinte, premierul doreste ca acesta sa lucreze in parteneriat cu executivul si sa fie de partea reformelor. „Imi doresc ca noul presedinte sa inteleaga ca traim vremuri complicate si ca reteta succesului Moldovei e cooperarea, nu confruntarea. Suntem o republica parlamentara, iar Constitutia delimiteaza foarte clar atributiile presedintelui. Putem deci lucra impreuna — parlament, guvern, presedinte — pentru o agenda comuna reformatoare,” a spus Pavel Filip.

Despre relatia dintre Romania si Republica Moldova, premierul a declarat ca doreste sa continue cooperarea pragmatica si axata pe rezultate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.