Traian Basescu i-a transmis, sambata, presedintelui Klaus Iohannis ca dupa alegeri are de ales intre ”cel mai bun premier”, adica Basescu, si ”o maimuta”, referindu-se la Dacian Ciolos, pe care-l acuza de lasitate pentru ca sustine ca nu este angajat politic, dar participa la mitingurile PNL.

Prezent la Arad pentru lansarea cadidatilor PMP la alegerile parlamentare, Traian Basescu a spus ca presedintele Klaus Iohannis va avea de trecut un test dupa alegeri, cand va trebui sa desemneze un premier.

”Va ramane un test, de data asta pentru domnul Iohannis, daca vrea sa aiba cel mai bun prim-ministru sau vrea o maimuta. Pentru ca imi este greu sa inteleg comportamentul unui om (Dacian Ciolos - n.r.) care vrea sa fie prim-ministru, spune ca este dezangajat politic, dar apare pe toate afisele, merge la toate mitingurile PNL. Imi da un sentiment de lasitate, de lipsa de curaj de a-si asuma. Unu ca mine, care s-a calit in calitate de comandant de nava, sa nu iti asumi ce faci, este de neconceput”, a spus Basescu.

El a declarat ca se considera cea mai buna varianta de premier, precizeaza News.ro.

”Iohannis va avea de ales intre un foarte bun cunoscator al statului roman, un foarte bun prim-ministru, adica eu, si un prim-ministru care nu isi asuma sa intre si intr-o batalie politica si vrea sa ii fie servit la pat decretul de nominalizare pentru formarea guvernului. Ce test va trebui sa treaca Iohannis? Sa vada daca e mai bun ca mine”, a spus Basescu.

Vineri, in discursul sustinut cu ocazia lansarii candidatilor din Timis la Parlament, care a avut loc la Filarmonica ”Banatul”, din Timisoara, Traian Basescu declara ca PMP trebuie sa se redovedeasca ca fiind ”altceva decat PNL si PSD” si s-a referit la Crin Antonescu ca la "cea mai odioasa maimuta".

”PMP in campanie trebuie sa se redovedeasca ca fiind altceva decat PNL si PSD. Aceste partide au pe constiinta tot ce a fost mai antidemocratic de la Revolutie incoace. Suspendarea din 2007 au facut-o impreuna, suspendarea din 2012 au facut-o impreuna. Au pus cea mai odioasa maimuta la Cotroceni, pe Crin Antonescu, au reusit sa faca din justitie un cal de bataie nejustificat (...)”, a spus Basescu.

Sambata, fostul premier Victor Ponta l-a caracterizat pe Traian Basescu drept ”un ticalos egocentric si tradator”, cel mai lipsit de patriotism dintre presedintii Romaniei, comentariul sau fiind o replica la afirmatia fostului presedinte potrivit careia Crin Antonescu este ”cea mai odioasa maimuta”.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.