Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat ca victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale din SUA este surprinzatoare, insa si-a exprimat convingerea ca, pentru Romania, relatia cu SUA va fi in continuare foarte buna.

„A fost un rezultat surprinzator daca tinem cont de sondajele de opinie preelectorale, dar este un rezultat clar, o victorie clara. Donald Trump si Partidul Republican merita felicitari pentru victorie. Au castigat impreuna si Presedintia, si alegerile partiale pentru Senat si Camera Reprezentantilor, deci o victorie pe linie”, a afirmat Gorghiu, potrivit News.ro.

In opinia sa, mesajul alegerilor americane este acela ca nevoile si asteptarile oamenilor nu trebuie ignorate, iar clasa politica si partidele trebuie sa asculte ce isi doresc oamenii si sa le rezolve problemele.

Pentru Romania, relatia cu SUA va fi in continuare foarte buna, sunt convinsa. Sa nu uitam ca sub un presedinte republican, George W. Bush, Romania a intrat in NATO si si-a consolidat mult relatia de apropiere fata de SUA. Sunt convinsa ca SUA vor ramane acelasi aliat de incredere in cadrul NATO, aceeasi tara care mentine relatii foarte bune cu Uniunea Europeana. Parteneriatul SUA – UE, piatra de temelie a stabilitatii economice globale si NATO, cea mai puternica alianta militara din istorie, vor continua sa joace rolurile pozitive pe care le-au jucat pana acum”, a mai declarat Alina Gorghiu conform Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.