Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoita, a declarat, marti, ca sunt multe institutii care nu au autorizatie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), pentru ca nu indeplinesc normele obligatorii de securitate in caz de incendiu, printre care se numara si Guvernul si Parlamentul.

Negoita a facut aceste declaratii in momentul in care explica de ce scoli din sector nu au inca autorizatie de la ISU, motivand ca procedurile sunt greoaie si de durata si ar trebui modificate.

ISU explica: Parlamentul e neterminat, Guvernul nu se supune autorizarii

Informatia data de primarul Sectorului 3 a fost confirmata de ISU Bucuresti-Ilfov. Astfel, purtatorul de cuvant al institutiei, Daniel Vasile, a explicat ca Parlamentul nu poate obtine aviz pentru ca aceasta cladire este neterminata, iar sediul Guvernului nu este supus autorizarii Inspectoratului.

"Parlamentul nu are autorizatie ISU deoarece nu s-a facut receptia cladirii. Aceasta este neterminata, iar autorizatia se elibereaza in momentul in care se face receptia cladirii. Deoarece sediul Guvernului e construit anterior de 1992, cand a fost emisa Hotararea 51, primul act normativ ce impune autorizarea pentru prevenirea si stingerea incendiilor, care acum se numeste autorizatie de securitate la incendiu, nu se supune autorizarii. Ateneul Roman, de exemplu, care e o constructie din anul 1888, nu este necesar sa detina autorizatie ISU.

In Hotararea de Guvern 571 din 2016, este reiterat ca nu se supun autorizarii si avizarii privind securitatea la incendiu lucrarile de constructii de la obiective cu caracter militar si cele cuprinse in programele de investitii si reparatii ale MApN, MAI, SRI, Ministerul Justitiei, STS, SPP, indiferent de destinatie", a explicat Daniel Vasile.

Peste jumatate din barurile, restaurantele, salile de cinema sau mall-urile inchise in urma tragediei din Colectiv dupa ce verificarile au aratat incalcari grave ale regulilor de securitate de incendiu au fost redeschise in ultimul an, potrivit datelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Din 4 noiembrie 2015 si pana in 30 septembrie 2016, la nivel national, au fost facute peste 15.000 de controale de prevenire, indrumare sau verificare, unele planificate altele inopinante, transmite Ziare.com.

Citeste si:
Explozie într-un bloc din Buzău. Un bărbat a suferit arsuri de 30%...
Explozie într-un bloc din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.