PSD a depus la Senat un proiect de lege pentru organizarea referendumului national privind revizuirea Constitutiei, in sensul redefinirii familiei ca uniunea dintre un barbat si o femeie. Cetatenii sunt chemati sa isi exprime vointa, prin vot, in ultima duminica a perioadei de 30 de zile de la data adoptarii propunerii de revizuire.

Intr-o reactie de ultima ora, Liviu Dragnea a exclus ca ideea de a organiza un asemenea referendum concomitent cu alegerile parlamentare din 11 decembrie.

”PSD nu sustine organizarea unui referendum pentru modificarea Constitutiei in aceeasi zi cu alegerile pentru Parlamentul Romaniei. Stiu ca a fost initiativa unui coleg. PSD nu sustine aceasta initiativa din mai multe motive. Dezbaterea in sine este una foarte profunda si subiectul este foarte profund si nu vreau ca dezbaterea si discutiile despre tema acelui referendum sa fie amestecate cu campania electorala. De asemenea, 11 decembrie este o zi extrem de importanta pentru viitorul Romaniei si cred ca romanii ar trebui sa aiba posibilitatea sa discearna (...) ce trebuie sa faca fiecare partid. Amestecarea acestor doua teme de dezbatere nu face bine. Poporul, romanii, trebuie sa decida prin referendum, dar nu organizat odata cu alegerile", a spus Dragnea, vineri, intr-o conferinta de presa, scrie digi24.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.