Bugetul apararii va creste inevitabil in 2017, deoarece acordul politic national vizeaza alocarea a 2% din PIB pentru acest sector, a declarat marti ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, aflat in Poligonul Cincu din judetul Brasov, unde a participat la exercitiul multinational SCORPIONS FURY 16.

"Bugetul pentru aparare va creste inevitabil, pentru ca volumul PIB-ului va creste, creste volumul bugetului de stat si implicit creste si bugetul pentru aparare. Mergem in directia cresterii procentului din PIB pentru aparare. Acordul politic national vizeaza alocarea a 2% din 2017 si pentru inca un deceniu. Avem o buna structurare a bugetului, respectiv pentru achizitiile de care avem atata nevoie merg aproape o treime din resursele bugetare, pentru cheltuieli operationale, deci anvelopa care permite sa sustinem acest ritm de instruire, dar si de pregatire de-a lungul programului de exercitii multinationale, este in jur de 16%", a declarat ministrul Apararii Nationale.

Mihnea Motoc a tinut sa precizeze ca in acest an a reusit mentinerea cheltuielilor de natura salariala la mai putin de 50% din buget, iar pentru anul viitor are asigurari ca se va pastra acelasi nivel.

Ministrul Apararii Nationale a participat marti, alaturi de seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca, si de seful Statului Major al Fortelor Terestre, Dumitru Scarlat, la exercitiul multinational SCORPIONS FURY 16, care se desfasoara la Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre Getica din Cincu, in perioada 26 octombrie — 2 noiembrie, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.