Romania are inca domenii cu performante slabe si procese nefinalizate, a declarat marti presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la evenimentul de aniversare a 25 de ani de parteneriat intre Grupul Banca Mondiala si Romania.

"Dincolo de incarcatura simbolica a acestui moment aniversar, trebuie sa recunoastem ca avem inca domenii cu performante slabe si procese nefinalizate. Cu siguranta ca puteam sa valorificam mai bine pana la acest moment beneficiile ce decurg din statutul de membru al Uniunii Europene. Puteam sa utilizam mai bine asistenta pe care institutii internationale, precum Banca Mondiala, ne-au furnizat-o. Parteneriatul dintre Grupul Bancii Mondiale si Romania este expresia unei colaborari ample, pe diverse domenii socio-economice, si, totodata, reflecta o evolutie complexa a rolului Bancii Mondiale in agenda de reforma a Romaniei", a spus Iohannis.

Potrivit sefului statului, continuarea reformelor este esentiala daca se doreste o dezvoltare sustenabila si o economie care produce prosperitate pentru cetateni.

El a aratat ca reforma administratiei publice si imbunatatirea administrarii fiscale sunt capitole importante in prioritatile Romaniei.

"Avem nevoie de o administratie eficienta, care sa raspunda pe deplin nevoilor cetatenilor nostri. Apreciem contributia pe care Banca Mondiala o aduce la imbunatatirea calitatii actului de guvernare in Romania. Combaterea saraciei si promovarea unei cresteri incluzive reprezinta o alta prioritate a parteneriatului nostru cu Banca Mondiala. Doar o Romanie mai echitabila si mai prospera pentru toti romanii poate fi o Romanie mai puternica la nivel european si global. Mai mult decat atat, sectoare esentiale precum educatia si sanatatea reprezinta nucleul unei Romanii mai performante", a adaugat seful statului.

Colaborarea cu Banca Mondiala a adus beneficii reciproce, a mai aratat Iohannis, transmite Agerpres.

Citeste si:
Lidia Buble și-a băgat fanii în ceață, după ce s-a lăudat că a...
Lidia Buble și-a băgat fanii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.