Premierul Dacian Ciolos se intalneste vineri cu victimele din Colectiv, la aproape un an de la tragedia in urma careia s-au stins din viata 64 de oameni.

La intalnire ar urma sa participe si ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, conform unor surse.

De asemenea, in aceasta saptamana, Guvernul a anuntat prelungirea cu inca doi ani a decontarii tratamentului in strainatate pentru pacientii din Colectiv. La acest moment, inca 27 de raniti mai sunt sub tratament in spitale atat din tara, cat si in strainatate, scrie antena3.ro.

Tragedia din Colectiv a marcat anul 2015, a cutremurat Romania, a scos la iveala coruptia, a adus un nou guvern.

In seara de 30 octombrie 2015, intr-o vineri, un incendiu izbucnea in clubul Colectiv din Capitala, la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care isi lansa un nou album in prezenta mai multor prieteni, jurnalisti, fotografi, altor muzicieni si a sute de fani. Show-ul a inclus artificii, dupa aprinderea carora a luat foc unul din stalpii pe care erau puse si apoi tot tavanul localului, ambele se pare acoperite cu burete de antifonare care nu era ignifug. Focul a fost semnalat de la prima flacaruie chiar de solistul trupei, care a cerut sa se intervina cu un extinctor. Acest s-a dovedit insa complet ineficient, focul intinzandu-se si cuprinzand tot tavanul in 10 secunde, potrivit concluziilor anchetei, in timp ce sutele de oameni din local se indreptau, initial in ordine, spre iesire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.