Deputatul PSD Ana Birchall s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploiesti, ea spunand la intrare ca a fost citata ca martor.

Surse apropiate anchetei au declarat ca ea a fost citata in dosarul care are legatura cu vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, in 2012.

Fostul premier Victor Ponta, urmarit penal in acest dosar, a relatat, in septembrie, intr-o postare pe Facebook, ca initiativa aducerii fostului prim-ministru britanic la Bucuresti i-a apartinut Anei Birchall, pe atunci secretar international al PSD, devenita ulterior deputat PSD de Vaslui dupa alegerile din decembrie 2012, apoi au fost cooptate doua fundatii si Ambasada Regatului Unit la Bucuresti, si ca nu a stiut cuantumul onorariului si nici nu i-a cerut bani lui Sebastian Ghita pentru a-l promova candidat.

"Doamna Birchall a contactat Biroul lui Tony Blair printr-un prieten (fost coleg) britanic Matt Browne iar invitatia a fost transmisa printr-o Fundatie din SUA, Center for American Progress. Ulterior, la organizarea vizitei in Romania au fost cooptati Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti si Fundatia Multimedia condusa de Dan Sultanescu (care a fost agreata deoarece avusese colaborari anterioare atat cu Ambasada UK cat si cu PSD)". (...) Singurul aspect cu care Doamna Birchall m-a informat legat de alte cheltuieli a fost faptul ca Dl Blair nu solicita onorariu, insa incurajeaza organizatorii din Romania sa faca o donatie catre o fundatie de caritate indicata de catre domnia sa. Nefiind vorba de bani de la PSD, nu am cerut detalii si nici nu m-am implicat in vreun alt fel in acest aspect. Toate negocierile privind programul vizitei si partea de donatii au fost purtate direct de catre Ana Birchall cu biroul Dlui Blair din Londra, cu cele doua Fundatii care au organizat (Center for American Progress si Fundatia Multimedia) si cu Ambasada Marii Britanii la Bucuresti. Am aflat pentru prima data suma donatiei, firma care a donat si beneficiarul din documentele anexate la dosarul penal de catre DNA Ploiesti", a aratat Victor Ponta.

Ulterior, deputatul PSD Ana Birchall a aratat ca, in calitate de secretar international al PSD, era obligata in privinta organizarii unor evenimente, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.