Licitatia pentru Tronsonul 2 al Magistralei 5 de metrou, intre Eroilor si Pantelimon, ar urma sa fie lansata in urmatoarele zile, potrivit estimarilor ministrului Transporturilor, Sorin Buse, conform unui comunicat de presa al MT. pe Magistrala 5, in momentul de fata, este in lucru Drumul Taberei - Eroilor, cu termen de finalziare estimat pentru finele anului urmator.

Aflat in vizita pe centura feroviara a Capitalei, tronsonul vest Gara de Nord - Domnesti - Magurele - Gara Progresu, ministrul Transporturilor Sorin Buse a anuntat ca in perioada iemdiat urmatoare ar urma sa fie lansata licitatia pentru continuarea Magistralei 5 de metrou, magistrala ce in prezent se afla in constructie pe tronsonul Raul Doamnei (Drumul Taberei) - Eroilor.

Sorin Buse a facut declaratia in contextul prezentarii planurilor pentru viitoarea centura feroviara si proiectului de tren urban pentru Capitala si zona metropolitana.

"Acest proiect [n.r. al centurii feroviare] face parte dintr-o viziune mai ampla, menita sa rezolve problemele de trafic ale Bucurestiului, cu ajutorul caii ferate si a metroului, exact cum este si legatura feroviara dintre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni. Tot in acest context, se inscrie si lotul 2 al Magistralei 5 de metrou (Eroilor - Pantelimon) pe care dorim sa o lansam pentru licitare in urmatoarele zile, dar si Magistrala 6 de metrou, pe care o vom propune Guvernului spre aprobare in urmatoarele saptamani", a declarat ministrul Buse citat de HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.