Presedintele PNL, Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Timisoara, ca va demisiona din fruntea partidului daca PNL nu va reusi sa contituie in jurul sau majoritatea parlamentara care il va propune pe viitorul premier, dupa alegerile din 11 decembrie.

”Imi asum sa demisionez daca PNL nu va fi cel in jurul caruia se va constitui o majoritate parlamentara care sa dea premierul Romaniei”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Alina Gorghiu.

Ea a adaugat ca este greu de precizat in momentul de fata care vor fi aliatii PNL, in conditiile in care este greu de prevazut, pe baza sondajelor actuale, numarul partidelor care vor depasi pragul electoral de 5%.

In ce priveste sustinerea liberalilor pentru ca Dacian Ciolos sa fie desemnat din nou premier, Gorghiu a spus ca este nevoie ca PNL si Ciolos sa-si armonizeze programele. ”Un candidat sustinut de catre PNL trebuie sa tina cont de programul de guvernare al PNL (...) Luni, dupa validarea listelor (cu candidatii la alegerile parlamentare - n. red.) vom avea niste concluzii legate de prioritatile PNL din programul de guvernare care sa faca punte cu Platforma lui Dacian Ciolos”, a spus Gorghiu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.