Presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, joi, ca partidul este in doliu, in urma mortii seniorului liberal Radu Campeanu, iar conducerea va participa, duminica, la inmormantare, un moment de reculegere avand loc la inceputul sedintei Biroului Politic National.

In sala unde se desfasoara Biroul Politic al PNL a fost depusa o fotografie alb-negru a lui Radu Campeanu, langa care liberalii au pus mai multe buchete de flori.

La inceputul sedintei conducerii, deputatul Gigel Stirbu a tinut un discurs in memoria lui Radu Cimpeanu.

Sunt momente in viata cand nu exista destule cuvinte pentru a spune ceea ce simtim. Multe si frumoase lucru se pot spune despre marele senior Radu Campeanu, dar toate au un numitor comun, iubirea lui pentru tara”, a spus Stirbu, potrivit News.ro.

Cum altfel decat iubindu-si tara s-a aruncat in valtoarea evenimentelor, atunci cand comunistii erau aproape sa puna mana pe tara, ca presedinte al liberalilor studenti? Cum altfel daca nu iubindu-si tara a acceptat sa infunde temnitele comuniste, fara a-si trada crezul? Cum altfel daca nu iubindu-si tara si-a dedicat viata in exil sustinerii romanesti si romanilor de pretutindeni? Cum altfel daca nu iubindu-si tara, fara preget, spre apusul vietii, a renuntat la o viata tihnita si s-a luptat iarasi cu comunistii, de data aceasta cu cei de scoala noua? Cum altfel daca nu iubindu-si tara a fost alaturi de noi, indemnandu-ne sa ne iubim tara cu orice pret? Cum altfel daca nu iubindu-ne tara, am putea sa il rasplatim in eternitate pe seniorul liberal Radu Campean?. Domnule presedinte, Dumnezeu sa te aiba in paza!”, a spus Gigel Stirbu.

Liberalii au tinut un moment de reculegere. Liderul PNL Alina Gorghiu a afirmat ca duminica va avea loc inmormantarea . ”Colegii mei au decis ca in aceste zile sa fie doliu in PNL, vom participa cu totii la inmormantarea de duminica”, a mai spus Gorghiu.

Fostul lider liberal Radu Campeanu a incetat din viata miercuri, la varsta de 94 de ani.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.