Procurorii DNA l-au trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe Bogdan Olteanu, la data faptei presedinte al Camerei Deputatilor, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza. Totodata, procurorii solicita inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura preventiva a controlului judiciar.

DNA precizeaza, intr-un comunicat transmis marti AGERPRES, ca in perioada iulie — noiembrie 2008, Olteanu a solicitat si primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa prim-ministrul de la acea data, astfel incat o anumita persoana sa fie numita pe postul de guvernator al Deltei Dunarii.

"Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de inculpatul Olteanu, persoana respectiva a fost numita la 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii. Astfel, la 31 iulie 2008, a avut loc o intalnire intre Bogdan Olteanu si omul de afaceri intr-o localitate situata in Delta Dunarii, prilej cu care inculpatul i-a cerut omului de afaceri suma de 1 milion de euro in schimbul influentei pe care urma sa o exercite asupra prim-ministrului in vederea numirii unei persoane agreate de omul de afaceri pe postul de guvernator al Deltei Dunarii; in acelasi sens, inculpatul a acceptat si promisiunea omului de afaceri de a-i oferi sprijin electoral constand in prestarea servicii electorale in campanie", sustin procurorii.

Ulterior, activitatea infractionala a continuat cu remiterea, conform DNA, catre Bogdan Olteanu, a sumei de un milion de euro, prin intermediar, intr-o zi din intervalul 31 octombrie — 7 noiembrie 2008, la sediul unui partid politic.

Anchetatorii au retinut ca, in perioada august — noiembrie 2008, s-au prestat efectiv si serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiza, profilul candidatului, monitorizari media, documentare statistice referitoare la profilul alegatorilor din colegiul in care candida inculpatul, simulari referitoare la rezultatul votului si la alocarea mandatelor de parlamentar).

"Avand in vedere necesitatea de a evita ascunderea, instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor detinute de inculpat pentru a servi la confiscarea prin echivalent a sumei de un milion de euro, precum si dispozitiile art. 20 din Legea 78/2000, care prevad ca in situatia infractiunilor de coruptie luarea masurilor asiguratorii este obligatorie, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatului", precizeaza DNA.

Citeste si:
PSD îi cere lui Nicolae Bădălău să îşi depună demisia. Fostul...
PSD îi cere lui Nicolae...

Sursa citata mentioneaza ca s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de alte fapte si alte persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.