Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca platforma lansata de premierul Dacian Ciolos este doar "o lista de iluzii", care nu prevede solutii pentru problemele romanilor, iar titlul si ideile sunt "plagiate" dintr-un document si concept al Guvernului Ponta din anul 2014.

Am citit documentul ala. In opinia mea, este o lista de iluzii. M-as fi asteptat sa iasa un astfel de document de la un ONG respectabil, nu de la un guvern care este in functiune. Dincolo de asta, ei vorbesc, ca de obicei folosesc vorbe mestesugite. Este o mare diferenta intre ceea ce spun si ceea ce fac. Eu am in continuare niste intrebari: de ce nu ieftinesc pretul la medicamente, de ce trebuie sa plateasca statul roman 11 milioane de euro pentru Cumintenia pamantului, de ce a trebuit Romania sa piarda miliarde de lei pentru ca nu s-au absorbit fonduri europene si de ce ei vad inundatiile de la TV si cand oamenii se chinuie sa scoata alti oameni din ape ei fac tot felul de receptii pe la Palatul Victoria?”, a spus Dragnea, potrivit News.ro.

Potrivit liderului PSD, titlul acestei platforme ar fi "plagiat" dintr-un document al Guvernului Ponta din 2014.

M-as fi asteptat, daca tot s-au chinuit atat sa scoata acel document, sa fie totusi original. L-am vazut pe Dacian Ciolos si pe presedinte foarte nervosi pe legea prin care se stabileste cum se analizeaza acuzatiile de plagiat, dar asta e un document prin care au plagiat. Romania 100 este un concept aprobat de guvernarea noastra, in 2014, prin hotarare de Guvern. Este document oficial. Nici macar pentru titlu nu au reusit sa aiba o idee originala”, a spus social-democratul.

Platforma ”Romania 100”, lansata luni de catre premierul Dacian Ciolos, contine un portofoliu de 21 de proiecte nationale pe care acesta vrea sa le deruleze, in cazul in care va gasi sustinere politica necesara dupa alegerile din decembrie, printre ele aflandu-se reforma administratiei publice, contruirea gazoductului Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria si elaborarea unui cadru financiar multianual, care sa permita derularea unor investitii publice pe termen lung.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Fostul premier Victor Ponta sustine ca Dacian Ciolos l-a ”plagiat” la titlul platformei lansate luni, dar nu si la continut, pentru ca programul "Romania 100" lansat in 2014 era un proiect national pentru toti romanii, in timp ce platforma actualului prim-ministru ”este doar o lozinca politica pentru PNL si USR”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.