Europarlamentarul Monica Macovei sustine ca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, cere in mod abuziv blocarea activitatii DNA.

"Calin Popescu-Tariceanu intervine brutal in activitatea DNA, institutie a statului, atunci cand cere ca Parlamentul sa nu mai discute nicio solicitare de ridicare a imunitatii venite de la procurorii anticoruptie pana dupa alegerile parlamentare. Tariceanu incalca in mod evident separatia puterilor in stat, cerand ca o institutie politica, Parlamentul, sa blocheze activitatea DNA, o institutie care face parte din sistemul judiciar, si sa impiedice judecatorii sa judece dosarele instrumentate de DNA. Ceea ce face Tariceanu, postand cererea sa de sabotare a activitatii DNA pe pagina oficiala a Senatului Romaniei, este un abuz si o confiscare a institutiei pe care o conduce prin numire politica", a afirmat Macovei, potrivit unui comunicat de presa remis AGERPRES.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a facut duminica un apel catre parlamentarii din ambele Camere "sa refuze a se mai pronunta in vreun fel pana la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA".

"Daca dosarele respective au asteptat atatia ani, inseamna ca nu este nicio urgenta si ele pot sa mai astepte ca viitorul Parlament sa se pronunte", precizeaza Tariceanu, duminica seara, intr-un "Apel catre parlamentari".

Seful Senatului spune ca nu se mai pot accepta "judecati cu masura dubla".

"Cand DNA trimite la repezeala un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie sa se conformeze, pentru ca altfel sunt certati de presedintele Iohannis si de alti membri ai corului prezidential. Simultan, cei suspectati de DNA sunt supusi unor presiuni de a demisiona. Dubla masura s-a vazut limpede cand procurorul-sef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei si codurilor de integritate s-au uitat in alta parte si au uitat principiile valabile doar pentru ceilalti", a afirmat Tariceanu.

Citeste si:
Melescanu va fi exclus din ALDE daca accepta sustinerea PSD-ului....
Melescanu va fi exclus din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.