Elena Alecu, vicepresedintele tineretului ALDE (TLDE), si Andrei Timis, membru in Biroul Permanent National al formatiunii de tineret, si-au anuntat plecarea din partid. Acestia il acuza pe presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, ca "nu face politica liberala", ci pe cea "de cadre a penalilor", o "politica anti-justitie".

La nici o zi dupa ce seful Senatului a facut apel oficial la parlamentari sa nu mai aprobe nicio cerere primita de la DNA, liderii formatiunii de tineret din ALDE au anuntat ca parasesc partidul, deoarece Tariceanu le compromite viitorul.

"Face politica de cadre a penalilor invitati sa preia partidul si sa ocupe functiile-cheie", arata ei intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acestia afirma ca "listele partidului, asa acum incep ele sa se contureze (...) se afla acum la dispozitia urmaritilor penal, a trimisilor in judecata si a condamnatilor cu care Calin Popescu Tariceanu a populat acest partid".

Acestia isi motiveaza plecarea prin faptul ca nu vor sa faca politica anti-justitie.

"ALDE, un proiect politic inceput frumos, a devenit in ultimele luni colacul de salvare pe care Calin Popescu Tariceanu il arunca celor certati cu legea, cu aprobarea tacita a lui Daniel Constantin", mai afirma cei doi, care semneaza in numele mai multor organizatii ale tarii.

"Noii 'colegi de partid' exlusi de peste tot si recuperati de Tariceanu nu fac decat sa confirme eticheta de partid al penalilor", se incheie comunicatul.

Duminica seara, Tariceanu, trimis in judecata de procurorii DNA pentru infractiunile de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, a facut un apel oficial la parlamentari "sa sa refuze a se mai pronunta in vreun fel pana la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA", scrie Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.