Vicepremierul Vasile Dancu revine cu precizari, dupa ce in mass-media a fost lansata speculatia ca si-ar dori sa fie premier, dupa alegerile din 11 decembrie, explicand ca a fost gresit inteles.

"E o interpretare a ziaristilor... Nu am niciun proiect de prim-ministru", a raspuns Vasile Dancu, la solicitarea Ziare.com.

Informatia a aparut intr-un articol publicat de Bloomberg si a fost preluata de presa din Romania, chiar daca in material Vasile Dancu nu spune nimic despre functia de premier.

"Campania electorala din Romania intra in linie dreapta, vicepremierul Vasile Dancu fiind primul potential candidat la sefia viitorului guvern (...) Dancu si-a aratat disponibilitatea de a deveni premier intr-un interviu acordat joi, la Bucuresti, spunand ca este deschis sa discute despre aceasta pozitie daca se poate baza pe o majoritate in Parlament si pe suportul presedintelui Klaus Iohannis", se arata in debutul articolului citat, semnat de Andra Timu, Hellmuth Tromm si Irina Vilcu.

Informatia a fost preluata intocmai pe site-ul economica.net, iar ulterior de Antena3 si de alte publicatii online.

Declaratiile la care fac referire autorii nu apar insa in articol, iar vicepremierul a dezmintit ulterior pentru Ziare.com ca ar avea de gand sa conduca urmatorul guvern.

"Exista posibilitatea sa accept sa raman in Guvern, dar nu fara conditii. Ar trebui sa existe o forta politica puternica in spatele unui guvern care isi ia angajamentul pentru schimbare rapida in Romania. O oferta de reconstructie cu un program de dezvoltare nationala la baza", a fost declaratia lui Vasile Dancu din presa straina interpretata ca un anunt ca s-ar dori sa devina premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.