CNATDCU a decis, prin umanimitate de voturi, ca Petre Toba si Florentin Pandele au plagiat si cere retragerea titlurilor de doctori ale acestora.

Consiliul General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis ca fostul ministru de Interne Petre Toba si primarul orasului Voluntari Florentin Pandele au plagiat in lucrarile lor de doctorat si va trimite la Ministerul Educatiei propunerea de retragere a titlurilor de doctor acordate acestora. Petre Toba si Florentin Pandele pot contesta decizia in termen de 14 zile.

Saptamana trecuta, comisiile de specialitate din Consiliul National de Atestare a Titlurilor Universitare au dat verdicte de plagiat in cazul celor doua teze de doctorat, iar Consiliul de atestare a diplomelor urma sa dea verdictul final, scrie news.ro.

Astfel, din primele informatii, cei doi ar fi scris pasaje intregi din alte lucrari, fara sa amentioneze sursa citata.

In urma cu o saptamana, Petre Toba a facut plangere penala impotriva CNATDCU, deoarece a considerat ilegala comisia care a atestat diplomele.

Daca Petre Toba si Florentin Pandele depun contestatie, lucrarile vor fi reanalizat. Daca nu vor fi depuse contestatii, CNATDCU va trimite rezolutia privind retragerea titului de doctor in drept la Ministerul Educatiei, iar ministrul va semna un ordin prin care Toba si Pandele vor pierde titurile de doctor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.