Presedintele Klaus Iohannis a explicat, vineri, ca declaratiile sale privind cazul Laurei Codruta Kovesi au fost "rastalmacite", el afirmand doar ca nu detine personal "indicii" cu privire la un eventual plagiat, nu ca nu ar exista, iar, daca cineva are astfel de informatii, sa faca sesizari la institutiile abilitate.

"Am observat ca mi-au fost rastalmacite cuvintele. Am spus ca am plecat linistit din intalnirea cu Kovesi, nu am spus ca nu sunt indicii pentru plagiat, ci ca nu am avut eu indicii. Altii, daca au, sa mearga la institutiile abilitate si sa faca sesizari", a explicat presedintele.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, ca a discutat cu Codruta Kovesi in legatura cu suspiciunile de plagiat vehiculate in legatura cu teza ei de doctorat, sefa DNA spunandu-i ca nu se simte vinovata, Iohannis adaugand ca deocamdata nu exista motive pentru care Kovesi sa demisioneze.

”Am vorbit scurt cu doamna Kovesi. Mi-a declarat ca nu se simte vinovata cu nimic (...) Am plecat lamurit din discutie”, a spus Klaus Iohannis.

Intrebat ce crede despre o eventuala demisiei a Codrutei Kovesi din functia de procuror-sef al DNA, Iohannis a raspuns: ”Nu cred ca trebuie sa vorbim de demisie cata vreme nu exista deocamdata indicii de plagiat. In masura in care lucrurile iau o alta turnura, se poate relua discutia, dar deocamdata nu am motive de ingrijorare”.

Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, a sustinut, in mai 2002, ca teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este un plagiat. GIP a publicat mai multe pasaje din lucrari de specialitate care s-ar regasi, fara citarea sursei, in lucrarea Codrutei Kovesi, care si-a obtinut doctoratul in decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timisoara, scrie News.ro.

Expertii tehnici ai Consiliului National de Etica (CNE) au stabilit in iulie 2012 ca procurorul general Codruta Kovesi nu a plagiat in teza de doctorat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.