Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut ministrului Educatiei, Mircea Dumitru, ca verdictele in cazul acuzatiilor de plagiat sa se dea mai repede, nu dupa un an, "cand nu mai intereseaza pe nimeni", iar persoana vizata ramane cu imaginea patata si cu "eticheta de plagiator".

Seful statului a rostit, luni, un discurs cu ocazia deschiderii anului universitar, la Universitatea de Vest din Timisoara, unde Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, si-a sustinut in 2011 teza de doctorat, aflata acum in centrul unui urias scandal, dupa autodenuntul lui Sebastian Ghita.

Citeste si ce a spus si premierul Dacian Ciolos tot azi despre plagiate

"Nu cred ca ajuta pe cineva ca analiza unei acuzatii de plagiat sa dureze atat cat dureaza elaborarea unei lucrari de doctorat. Politicienii au gasit ca a acuza pe cineva de plagiat e o metoda politica de a aduna voturi. Dvs. trebuie sa scurtati aceste discutii la minimum si sa stim in timp daca persoana respectiva a plagiat sau nu si punct", a spus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni a subliniat ca in ultima vreme se vorbeste foarte mult despre plagiate: "Persoane publice si mai putin publice sunt acuzate ca au plagiat, sunt multe discutii daca e adevarat, daca e fals, daca trebuie sa ramana in viata publica sau sa se retraga. Discutia a luat amploare si acest lucru il gasesc bun".

Referiri la plagiatul lui Ponta

Klaus Iohannis a vorbit despre "primul caz mai cunoscut de plagiat", facand cel mai probabil referire la lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta, in cazul caruia abia recent s-a stabilit definitiv ca a copiat, iar ministrul Mircea Dumitru i-a retras titlul de doctor.

"Discutia a interesat pe multa lume si nu a avut niciun efect electoral. Pacat! E pacat ca a durat atat pana cand aceasta tema a devenit o tema publica importanta. Acum este. Domnule ministru, tine de dvs. si de multi altii sa clarificati aceste chestiuni.

In chestiunea plagiatului este important sa avem un verdict clar si sa se gaseasca in timp util. (...) Nu stiu de ce la acea prima acuzatie de plagiat a durat 3-4 ani (verdictul - n.red.), sunt convins ca nu s-a lucrat atata timp. Intre timp avem noi si noi acuzatii de plagiat. E daunator pentru societatea romaneasca (sic!) ca aceste discutii sa se prelungeasca asa de mult", a precizat Klaus Iohannis, citat de Ziare.com.

Citeste si:
Iohannis se întâlnește la Palatul Cotroceni pe omologul său...
Iohannis se întâlnește la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.