Cei trei parlamentari ALDE care au cerut demisia sefului lor, Calin Popescu-Tariceanu, si adoptarea unor criterii de integritate in partid asa incat sa nu poata candida membri cu probleme penale atrag atentia, intr-un comunicat, ca filialele teritoriale ale ALDE sunt obligate sa preia mesajele anti-justitie ale presedintelui Senatului.

Senatorul Vasile Nistor, copresedinte executiv ALDE, deputatul Aurelian Ionescu - presedintele ALDE Ialomita si deputatul Catalin Dragusanu ¬ copresedinte ALDE Neamt - care a fost exclus din partid prin decizia filialei Neamt - afirma ca partidul "nu ar trebui sa fie un dusman al justitiei, asa cum s-a conturat in optica generala din cauza anumitor lideri ce incearca sa se puna la adapost de rigorile legii prin tentative de victimizare in fata electoratului si a societatii civile in preajma alegerilor sau a finalizarii dosarelor de coruptie ai caror actori principali sunt."

"Pana in momentul de fata, din pacate, unii parlamentari din ALDE, in frunte cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, au sustinut diferitele grupuri de politicieni care duc batalii aprige cu justitia in mediul public si mai putin public. Filialele teritoriale ALDE sunt obligate sa preia mesajele anti-justitie ale domnului Tariceanu si sa le reproduca in cadrul conferintelor de presa locale, mesajul distructiv fiind astfel propagat in randul tuturor cetatenilor. Se nasc intrebari grele legate de legitimitatea acestor mesaje, care genereaza indoiala si neincrederea in puterea Justitiei. Insasi independenta justitiei este atacata, rolul acesteia de a impiedica abuzurile din partea celorlalte puteri fiind slabit", atrag atentia acestia.

Ei sustin de asemenea ca majoritatea membrilor ALDE, "fara probleme penale", sustin actul de justitie si DNA, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.