Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat vineri la Timisoara ca o secretara de la Comisia Europeana are un salariu de 3.000 de euro, ”exact ca un ministru al Agriculturii in Romania”, spunandu-le studentilor de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ca daca se vor pregati corespunzator, vor avea ”un trai decent”.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a fost prezent vineri la festivitatea de deschidere a noului an universitar de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara.

”Este cel mai important inceput pentru voi, studentii, si dupa parerea mea ati facut cea mai buna alegere: agricultura. Cu totii stim, fara mancare si alimente nu putem trai si de aceea am luptat sa pun pe primul loc rolul extrem de important al agriculturii. Pe tinerii care incepeti acest an scolar va asteapta provocari extraordinare. La nivel mondial totul evolueaza, asa ca fiecare dintre noi trebuie sa isi traiasca propria experienta si sa reuseasca sa faca ceva in viata, atat pe plan personal, cat si pentru aceasta tara. La orizontul anilor 2020 vor fi extrem de mari provocari. In sectorul agro-alimentar cererea de alimente se dubleaza, suprafata arabila se reduce anual, asa ca este nevoie sa acumulati cat mai mult, sa va dezvoltati cat mai mult intelectual, pentru ca de dumneavoastra va depinde viitorul acestei tari”, le-a transmis ministrul, studentilor.

Irimescu le-a mai spus studentilor ca ar trebui sa fie optimisti in privinta salariilor din domeniul agricol, chiar daca in strainatate locurile de munca din acest domeniu sunt mai bine platite.

”Tinerii care vin in domeniul cercetarii pot lua un salariu de cel putin 3.000 de lei. Totodata, Ministerul Agriculturii ofera locuri de munca in Agentiile de Plati, iar cei proaspat-angajati, in cativa ani, pot castiga o mie de euro pe luna. Daca va veti pregati corespunzator, veti avea un trai decent”, a spus ministrul.

Achim Irimescu a facut o afirmatie si pe marginea salariilor din strainatate.

”O secretara care lucreaza la Comisia Europeana are un salariu de 3.000 euro, exact ca un ministru al Agriculturii in Romania”, a declarat Irimescu.

La finalul discursului, ministrul le-a transmis studentilor incurajari si le-a spus ca ar trebui sa ia drept exemplu oameni care au pornit ”de jos”, dandu-se drept exemplu, transmite News.ro.

Citeste si:
Brancusi la Timisoara - Capitala Europeana a Culturii in 2023 -...
Brancusi la Timisoara -...

”Este bine sa vedeti la televizor modele de oameni care au reusit de jos in sus. Eu sunt dintr-o familie medie, de ciobani, si am ajuns ministru. E adevarat, la o varsta mai inaintata”, a spus Achim Irimescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.