Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a precizat vineri ca nu a fost si nu va fi prietena cu "inculpatul Sebastian Ghita", dupa ce acesta a sustinut, intr-un interviu acordat in urma cu doua zile, ca a incercat sa o ajute pe Kovesi in privinta acuzatiilor de plagiat deoarece era "prieten" cu ea.

Reamintim ca deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat marti seara la Parchetul General unde a depus o declaratie prin care afirma ca a participat la "redactarea in fals" a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi, relateaza HotNews.

Intrebat, intr-un interviu pentru ziare.com, de ce a simtit nevoia sa o ajute pe Kovesi, Ghita a raspuns:

"Avand o relatie foarte apropiata cu dna Kovesi, fiind practic prieteni la vremea aceea, si dansa temandu-se de un potential rezultat negativ al comisiei tehnice, vorbind in mai multe randuri cu dansa si eu cunoscandu-i pe cei care se ocupau de intocmirea raportului tehnic, am convenit ca impreuna cu ceilalti sa avem grija ca raportul sa fie pozitiv".

"Am facut-o pentru ca eram prieten cu dna Kovesi si se plangea ca e un risc. N-a fost nevoie de presiuni sau alte forme de motivare, pentru ca era vorba de dna Kovesi si intelegeau ca, daca dupa discutia cu plagiatul lui Ponta apare si discutia cu plagiatul procurorului general, avem o problema, Romania are. Oricum o avem", a adaugat el.

Laura Codruta Kovesi a fost intrebata vineri cum comenteaza faptul ca Sebastian Ghita afirma ca era prieten cu ea.

"Nu doresc sa intru in dialog cu inculpatul Ghita Sebastian", a raspuns intr-o prima etapa Kovesi, adaugand ca acesta este cercetat in doua dosare iar la DNA exista si alte investigatii care il vizeaza.

La insistentele moderatorilor, Laura Codruta Kovesi a subliniat: "Nu am fost, nu sunt si nu voi fi prietena cu inculpatul Sebastian Ghita".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.