Fostul presedinte Traian Basescu defineste "sistemul" si cine sunt persoanele care fac parte din el, scrie dcnews.ro.

Avand in vedere ca atat de multe persoane vorbesc despre “sistem” in spatiul public, Traian Basescu a decis sa rupa tacerea si sa explice, prin intermediul unei postari pe Facebook, ce anume implica acesta, noteaza bzi.ro si psnews.ro.

"Multi ii asaza in 'sistem' pe politicieni. Foarte gresit. Politicienii nu sunt niciodata asimilati de "sistem", pentru ca, pur si simplu, ei sunt trecatori. Politicienii stau in functii maxim 4 ani si pleaca. Singurul lucru pe care uneori politicieni foarte puternici reusesc sa-l faca este sa struneasca vremelnic 'sistemul', sa-l orienteze vremelnic catre realizarea obiectivelor lor publice. Dar, imediat ce omul politic pleaca din functie, “sistemul” va reveni pe propria-i directie .

'Sistemul' este format din cei care stau in cea mai mare parte a vietii lor profesionale in functii importante si foarte importante din aparatul bugetar de stat. De regula, sunt oameni cu referinte profesionale bune.

Va pot spune ca, in masura in care am putut, la un moment dat, am adus oameni pe care i-am numit in functii importante din tara. Din pacate, au fost rapid inghititi de 'sistem, au intrat in cadenta si in obiectivele “sistemului” si au uitat rapid ce au promis in discutia cu mine inainte de a fi numiti.

Toate tarile democratice au ceea ce se numeste un sistem', o coloana vertebrala a statului care se mentine indiferent care sunt schimbarile politice. Problema este daca 'sistemul' este in primul rand loial tarii sau este loial in primul rand lui insusi", a explicat Basescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.