Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat miercuri ca in primavara ar putea fi demarata construirea a sase cartiere de locuinte, in cele sase sectoare. Declaratia vine dupa ce, la ultima sedinta a Consiliului General s-a aprobat infiintarea unei societati comerciale de constructii a Primariei Capitalei. Proiectul a fost initiat de primarul general.

"Am discutat cu toti cei sase primari de sectoare si, in cel mai scurt timp, in primavara, dorim sa demaram construirea a sase cartiere de locuinte, in cele sase sectoare ale Capitalei. Vom realiza parteneriate in sensul urmator: exista sectoare care detin suprafata de teren si altele care nu o au. (...) Sa spunem ca un sector are terenul dar nu are banii si atunci Primaria Capitalei intervine prin societatea de constructii cu sursa de finantare, iar Primaria de sector pune la dispozitie suprafata de teren. Aceasta este situatia sectorului 5. (...) Alte sectoare care nu au nici teren ar putea sa cumpere, sa intre in licitatii. Sau: sa li se aloce de la Primaria Generala a Capitalei", a declarat edilul, in urma participarii la seminarul "Autoritati locale. Finantari. Achizitii. Proiecte", potrivit Agerpres.

Firea a mentionat ca, in perioada urmatoare, va fi inaintata o propunere de administrator al respectivei societati, in fata CGMB. Acest administrator propus va prezenta CGMB o proiectie de buget.

Edilul general a subliniat ca, in cazul construirii in sistem municipal, costurile vor fi de doua ori mai mici decat in sistemul privat, deoarece aceasta societate nu va fi orientata spre obtinerea de profit. Va urmari in schimb sa isi recastige sumele investite, pentru a putea construi alte locuinte, urmand sa recupereze banii din chirii sau vanzari.

"Locuintele pentru tineri se cheama locuinte convenabile. Vor fi de doua categorii: unele vor putea sa fie inchiriate, pe o suma mult mai redusa decat valoarea de pe piata privata, sau va exista posibilitatea cumpararii, a achizitiei, cu un avans mai mic decat cel de pe piata privata si posibilitatea de plata 20 - 25 de ani", a explicat Firea.

Citeste si:
Primăvara prinde contur: Alege sacourile perfecte pentru a înfrunta...
Primăvara prinde contur:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.