Acesta va participa la funeraliile fostului presedinte israelian Shimon Peres.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 28 septembrie a.c., Presedintelui Statului Israel, domnul Reuven Rivlin, un mesaj de condoleante, in urma trecerii in nefiinta a Presedintelui Shimon Peres.

„Shimon Peres va ramane in amintirea noastra si a intregii umanitati ca una dintre personalitatile lumii pentru care nu exista comparatii, un lider cu adevarat vizionar, prin intreaga sa activitate politica de Prim-ministru si Presedinte al Israelului, parinte fondator al statului Israel, luptator neobosit pentru o solutie durabila in Procesul de Pace din Orientul Mijlociu si laureat al Premiului Nobel pentru Pace. A fost un adevarat om de stat, pentru care pacea a reprezentat mereu o cale de urmat, cu o profunda incredere in umanitate si progres. In Romania, ne vom aminti mereu de prietenia sa sincera si profunda fata de poporul roman, Shimon Peres fiind primul presedinte israelian care a vizitat tara noastra in anul 2010”, se arata in mesajul Presedintelui Romaniei.

Presedintele Klaus Iohannis va participa vineri, 30 septembrie a.c., la funeraliile fostului Presedinte al Statului Israel, Shimon Peres, se arata in comunicat remis 9AM.ro de catre Administratia Prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.