Traian Basescu sustine ca presedintele Klaus Iohannis se foloseste in exces de ”emotia colectiva a mortii dramatice a propriilor cetateni” pentru a-si atinge obiectivele politice, fostul presedinte cerandu-i lui Iohannis sa inceteze acest joc care nu are nimic in comun cu democratia.

”Domnul presedinte Klaus Iohannis este intr-o eroare fundamentala. Utilizeaza excesiv «strada» si emotia colectiva a moartii dramatice a propriilor cetateni, pentru a-si atinge obiectivele politice”, a scris Traian Basescu, luni, pe Facebook.

Basescu ii cere explicit sa inceteze sa faca acest lucru deoarece este un joc periculos. ”Jocul este extrem de periculos si nu are nimic comun cu democratia, cu statul de drept, dar nici cu omenia. Domnule presedinte, opriti-va!”, a incheiat Basescu.

Acuzatii similare i-au fost aduse presedintelui Klaus Iohannis de catre fostul premier Victor Ponta care l-a acuzat pe seful statului de mai multe ori ca s-a folosit de tragedia de la Colectiv pentru a inlatura un guvern legitim si a instala un cabinet pe care sa-l agreeze, scrie News.ro.

Pe 21 august, fostul lider PSD a invocat din nou argumentul ca el a fost dat jos de la putere in urma tragediei din clubul Colectiv la insistentele presedintelui Klaus Iohannis. "Am spus: «atata timp cat presedintele tarii, cel care dincolo de partea personala, are totusi obligatia de a respecta niste reguli, niste institutii, de a reprezenta Romania, foloseste moartea unor oameni... (...) Nu e in regula sa te folosesti de moartea cuiva»", a adaugat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.