Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, sambata, la Antena 3, ca si-a retras plangerea penala impotriva fostului presedinte Traian Basescu, pentru acuzatiile de santaj, pe motiv ca au trecut doi ani de la depunere si a reevaluat situatia, si sustine ca intre timp romanii s-au lamurit singuri despre "situatia" creata.

"M-am sfatuit cu familia mea, (...) si cu foarte multi bucuresteni, pentru ca eu fac teren, merg in cartiere si i-am intrebat ce parere au despre acest dosar. Cei mai multi bucuresteni, la fel ca si mine, dar si oameni din alte judete, romani, imi spun ca ar fi dorit cu totii, ca si mine, un verdict ceva mai aproape de momentul in care s-a produs acea situatie", a afirmat Firea.

Fostul senator spune ca, de la momentul plangerii si pana acum, au trecut doi ani, timp in care a nascut un copil si a devenit "mai batrana cu doi ani", timp in care a reevaluat situatia. Intre timp, spune Firea, a vorbit si cu bucurestenii, care ar fi vrut si ei o solutie mai rapida.

"A trecut aproape o perioada destul de indelungata (...) s-au intamplat foarte multe lucruri, atat in viata mea, atat in viata mea persoana, cat si profesionala. In tara s-au intamplat atatea lucruri, a cazut un Guvern, a venit un Guvern tehnocrat, Traian Basescu nu mai este presedinte. Dupa 2 ani, practic fiecare roman si-a facut o impresie proprie si si-a tras propria concluzie cu privire la acea situatie", a explicat ea, la Antena 3.

Gabriela Firea a depus, in 16 aprilie 2014, o plangere in care il acuza pe Traian Basescu, atunci presedinte al Romaniei, de amenintare si santaj, dupa declaratii facute de acesta la emisiuni televizate.

In denuntul depus impotriva lui Traian Basescu se arata: "Intr-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat in seara zilei 13.04.2014, in cadrul emisiunii "Jocuri de putere", referindu-se la activitatea parlamentara a d-nei senator Firea Gabriela, in cadrul Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, judetul Calarasi, a afirmat: "Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea sa nu-l gaseasca intr-o zi acasa daca... Nu-i atenta... Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele".

Citeste si:
Românii care găzduiesc ucraineni vor fi remunerați cu 70 de...
Românii care găzduiesc...

Pe 28 iulie, Firea afirma ca, in cursul cercetarilor facute in dosarul in care il acuza pe Traian Basescu de amenintare, a fost de mai multe ori la parchet, a depus la dosar tot ce i s-a cerut si ca nu intelege de ce ancheta nu a fost efectiva, transmite News.ro.

Procurorul general al Parchetului instantei supreme, Augustin Lazar, a infirmat solutia de trimitere in judecata a lui Traian Basescu, in dosarul in care Gabriela Firea il acuza de amenintare, pentru “lipsa unei anchete efective, care sa respecte exigentele in materia continutului rechizitoriului si standardelor de claritate in prezentarea acuzarii in instanta”. Ancheta va fi reluata, pentru clarificarea acuzatiilor penale, completarea materialului probator, “in vederea lamuririi tuturor aspectelor cauzei”, urmand sa se adopte “o solutie legala si temeinica in cauza”.

Citeste si:
Bogdan Licu a fost propus prim-adjunct al procurorului general
Bogdan Licu a fost propus...

In urma infirmarii solutiei initiale dispuse de procurori, cercetarile vor fi reluate de Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, "pentru clarificarea acuzatiilor penale, completarea materialului probator, in vederea lamuririi tuturor aspectelor cauzei”.

Ulterior, se va efectua o noua evaluare a intregului material probator, in raport si de doctrina si jurisprudenta in materie, „pentru a adopta o solutie legala si temeinica in cauza”, a precizat PICCJ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.