Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca nu crede ca exista posibilitatea procedurala sa fie reluat votul din Senat in cazul lui Gabriel Oprea, dar solutia este demisia acestuia, aratandu-se si impotriva ideii PNL privind greva parlamentara, pe motiv ca in Parlament lucrurile se rezolva prin vot.

"Dupa parerea mea, si pot sa repet doar parerea mea, in Parlament nu trebuie sa se voteze vinovat sau nevinovat, acest lucru (...) se stabileste numai in instanta de judecata. Situatia la care s-a ajuns acum in speta senatorului Oprea este o situatie care nu poate fi usor detensionata si poate fi usor rezolvata", a spus Iohannis.

El a aratat ca nu stie daca se poate relua votul in Senat, dar, daca aceasta posibilitate exista, ar fi bine sa se uzeze de ea.

"Nu sunt convins ca exista posibilitatea precedurala sa se reia votul in Senat, dar exista posibilitatea pentru persoana implicata sa demisioneze daca vrea sa detensioneze situatia”, a afirmat presedintele.

Ulterior, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, presedintele a mai spus: ”Vor stabili ei acolo in Parlament daca se poate relua sau nu. Daca se poate relua, este bine sa se mai voteze o data", informeaza News.ro.

Presedintele a precizat ca a observat cu ingrijorare "revolta" oamenilor care au protestat joi, fiind de acord ca situatia este inacceptabila.

"Am fost ingrijorat cand am vazut cata lume a iesit sa protesteze si, pe buna dreptate, oamenii sunt revoltati, adica isi permit parlamentarii sa protejeze pe cineva printr-un vot", a spus Iohannis.

Intrebat despre ideea PNL, de a intra in greva parlamentara daca votul in cazul Oprea nu este reluat, Iohannis a spus ca nu i se pare o idee productiva.

"In Parlament se lucreaza prin vot, nu prin greva. Prin greva poti sa atragi atentia asupra unei chestiuni, dar cred ca asta este destul de clar in atentia publica", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.