Audierile la DNA vizeaza fapte privind finantarea campaniei electorale din 2009, a declarat, joi, avocatul Vasile Plesa, precizand ca Gheorghe Nastasia, fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in mandatul Elenei Udrea, a fost pus sub control judiciar in aceasta cauza.

Vasile Plesa a spus ca in cazul lui Gheorghe Nastasia, clientul sau, procurorii au luata masura controlului judiciar, in legatura cu o luare de mita. "Sunt evenimente din anul 2009. Da, s-au impus masuri preventive. Deocamdata pot sa va spun ca pentru domnul Nastasia, care este clientul meu, s-a impus masura controlului judiciar in legatura cu o luare de mita, in legatura cu campania, cu evenimente din 2009”, a spus Vasile Plesa, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie.

Avocatul a precizat ca in aceasta cauza sunt denunturi in care se arata ca structuri din acea perioada care aveau legatura cu unitatile administrativ-teritoriale ar fi participat, la un moment dat, cu sume de bani la campania electorala din 2009.

Vasile Plesa a precizat ca este vorba de un denuntator care a avut in acea perioada mai multe contracte cu Ministerul Turismului.

Avocatul a mai spus ca nu stie ce amestec ar avea Ioana Basescu, precizand ca nu i-a vazut numele in dosar.

Ioana Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, a fost audiata aproximativ patru ore la DNA, aceasta nefacand nicio declaratie despre dosar si nici daca este martor ori suspect, informeaza News.ro.

La DNA este audiata de doua ore si Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Si consultantul politic Dan Andronic este la DNA, el declarand ca a fost citat pentru a fi audiat ca martor intr-un dosar din 2015.

Fostul presedinte Traian Basescu a lansat, miercuri seara, acuzatii dure la adresa sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, acuzand-o ca a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre fiicele sale.

”Am aflat prin DNA ca este un mic grup de procurori care se jura ca ma va face sa cer custodia unuia dintre nepoti, adica ii va aresta parintii. (...) In linii mari, cunosc componenta grupului de procurori, dar nu am s-o fac publica. Sunt cativa procurori foarte apropiati doamnei Kovesi si pe care i-a carat si consilieri si i-a pus si in functii dupa ce au rezolvat anumite dosare. N-o sa spun nume si va veni si o zi cand va trebui sa fac publice numele”, a spus Traian Basescu la Romania TV.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.