Fostul vicepremier a publicat pe contul sau o reactie oficiala.

Reamintim ca fostul vicepremier Gabriel Oprea a luat cuvantul in plenul Senatului, cerandu-le colegilor sa voteze impotriva solicitarii DNA de incepere a urmaririi penale in cazul sau. El a adaugat ca intotdeana a cautat doar sa-si faca datoria, ca "flat pe bancheta din spate nu puteam sa comit aceasta ucidere din culpa" a politistului Bogdan Gigina si ca de cele mai multe aspecte, cum ar fi itinerariul se ocupa Politia Rutiera.

"O sa vorbesc despre dreptate. Viteza masinii era viteza legala. Din pacate, s-a intamplat aceasta tragedie. Un tanar politist a cazut intr-una dintre cele trei gropi. Nu am dat niciodata (...) nici nu puteam sa discut cu tanarul coleg de pe motocicleta. Am trait un cosmar. Am cautat sa-mi fac datoria. De toate aceste probleme vizavi de itinerariu se ocupa Politia Rutiera. Sunt un om care am cautat intotdeauna sa-mi fac datoria. Aflat pe bancheta din spate nu puteam sa comit aceasta ucidere din culpa. Cred ca ceea ce a determinat accidentul sunt cele trei gropi care au fost prost semnalizate. Acest lucru s-a intamplat in acea seara. Va rog sa votati impotriva acestei cercetari", a spus Gabriel Oprea de la tribuna Senatului.

Raspunsul a venit pe Facebook la cateva ore dupa controversatul comunicat al UNJR, in care acestia acuzau DNA de manevre politice, iar despre care puteti citi mai multe AICI.

In continuare va redam ceea ce fostul vicepremier a scris pe reteaua de socializare.

"Pentru ca votul din Senat a starnit foarte multe discutii, vreau sa clarific doua lucruri.

In primul rand, acest vot nu ma face imun in fata Justitiei, nu ma ”salveaza” de la ceva si nici nu inchide drumul dosarului pentru care DNA a cerut incuviintarea urmaririi penale. Peste doar cateva luni, mandatul meu de senator se incheie. Peste doar cateva luni, asa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul isi va urma cursul normal in Justitie. Spun asta pentru cei care, din nestiinta sau din interes, afirma – in mod total gresit – ca, din cauza votului din Senat, dosarul DNA nu va mai ajunge in instanta. Va reamintesc faptul ca procurorii au asteptat aproape un an ca sa faca acest dosar. Ei bine, prin votul de acum doua zile, s-a decis sa mai treaca inca 3 luni pana cand va ajunge in fata judecatorilor. Atat si nimic mai mult.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

In al doilea rand, motivul pentru care am cerut colegilor sa nu incuviinteze solicitarea DNA este suspiciunea ca acest dosar nu vizeaza infaptuirea Justitiei, ci mai degraba a unor jocuri de alta natura. Cred ca este menirea Senatului sa atraga atentia, inclusiv prin vot, asupra faptului ca exista astfel de suspiciuni cu privire la modul in care se fac dosarele si ca aceste semne de intrebare afecteaza nu doar drepturile si libertatile individuale, ci si increderea oamenilor in institutii, in general si in Justitie, in special. Ar mai fi de precizat faptul ca in acest dosar, Senatul a cerut, la inceputul anului, urmarirea penala pentru abuz in serviciu si pana in acest moment nu a fost data nicio solutie.

Potrivit art.109 alin.2 din Constitutie, Senatul nu incuviinteaza urmarirea penala ceruta de procuror, ci are dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor guvernului pentru fapte savarsite in exercitiul functiei lor. Este un drept si nu o obligatie! Aceasta implica o apreciere si o responsabilitate din perspectiva legii penale si a celei procesuale penale.

Citeste si:
Soția lui Nosfe, primele declarații după ce i-a fost închis contul...
Soția lui Nosfe, primele...

Asa cum am mai spus, ma consider nevinovat. Asa cum am mai spus, nu mi se pare normal ca un dosar cu o acuzatie atat de grava sa fie atat de sarac in probe. Cu toate acestea, dosarul va ajunge in fata judecatorilor si sunt convins ca, asa cum nenumarate zvonuri au fost infirmate, la fel vor fi infirmate si suspiciunile procurorilor. Iar atunci cand judecatorii imi vor da dreptate, ma intreb daca cineva va plati, totusi, pentru calomniile, injuriile si ura pe care zgomotul din jurul acestui dosar le-a produs.", a scris Oprea pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.