Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a facut public un comunicat de presa la doua zile dupa ce Senatul a refuzat sa-i ridice imunitatea lui Gabriel Oprea in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

In comunicat, UNJR "condamna" atat Senatul - pentru blocarea anchetei penale, dar si DNA - pentru o prezumtiva "vulnerabilizare" a anchetei.

UNJR califica drept "inadmisibil" faptul ca "senatorii nu au inteles inca limitele si rolul imunitatii parlamentare", relateaza HotNews.

In ceea ce priveste DNA, UNJR "dezavueaza" comunicarea publica a procurorilor anti-coruptie, despre care sustine ca "vulnerabilizeaza" ancheta penala.

Culmea e ca UNJR acuza Senatul in comunicat ca blocheaza ancheta procurorilor prin votul lor, dar acuza DNA ca a spus acelasi lucru in comunicatul de presa de dupa votul Senatului. Ce argument gaseste UNJR ca sa acuze DNA? O prezumtiva "antepronuntare cu privire la o ancheta penala ce inca nu a inceput".

Mai mult, UNJR sustine ca prin comunicatul de presa emis imediat dupa votul din Senat, "DNA a amplificat emotia generala".

Reamintim ca UNJR, organizatie condusa de judecatoarea Dana Girbovan, este una dintre principalele organizatii care sustin cresterea salariilor magistratilor si protestul acestora impotriva Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.