Plenul Camerei Deputatilor a votat marti ca fostul deputat PNL Petre Roman isi poate relua mandatul de deputat intrerupt in februarie 2015 pe motiv de incompatibilitate, si ar urma sa primeasca si indemnizatiile restante din ultimul an si jumatate, in valoare de peste 90.000 lei.

Au fost 216 voturi "pentru" propunerea de reluare a mandatului si o abtinere, a deputatului Valeriu Zgonea.

La sedinta participa si Petre Roman.

Comisia Juridica a dat un raport prin care se recomanda ca mandatul de deputat al lui Petre Roman sa fie reluat si sa constate ca mandatul sau nu a incetat in conditiile legii.

Avand in vedere ca Petre Roman avea o indemnizatie de 5.031 lei pe luna, suma totala care ii va fi returnata se va cifra la 90.558 lei pentru 18 luni, noteaza Mediafax.

Pe 3 mai, Roman a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa ia act de reluarea mandatului sau, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, in data de 24 aprilie, anularea raportului ANI privind incompatibilitatea sa.

Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea raportului Agentiei Nationale de Integritate (ANI), potrivit caruia Petre Roman s-ar fi aflat in incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, intrucat detinea, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata - Roman V. Petre Persoana Fizica Autorizata, informeaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.