Vicepresedintele ALDE senatorul Eugen Durbaca a declarat, vineri, la Galati, ca au existat doar discutii colaterale ale unor membri ai formatiunii privind participarea pe liste comune cu PSD la alegerile parlamentare, dar acum hotararea este ca ALDE sa mearga separat.

Senatorul a afirmat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Galati, ca pana acum nu s-a discutat la ALDE, intr-un cadru organizat, despre participarea formatiunii pe liste comune cu PSD pentru alegerile parlamentare.

”Doar au fost discutii colaterale, nu in cadru organizat, s-a facut socoteala (....), dar asta nu in plenul sedintei. S-au facut tot felul de presupuneri”, a afirmat Eugen Durbaca, raspunzand unei intrebari daca este cineva din conducerea ALDE care sustine participarea formatiunii pe liste comune cu PSD la alegerile parlamentare.

Intrebat care este hotararea ALDE in aceasta privinta, Durbaca a raspuns: ”Acum mergem separat pentru ca am facut urmatoarea socoteala: noi cu 7% sau chiar 6% si cu 40% (PSD - n.r.) sunt 46-47%; prin redistribuire depasim 50. Asa daca suntem pe liste comune e greu de presupus. Poate un alt partid mai mic poate sa ia 6% si atunci balanta atarna in partea cealalta”.

Eugen Durbaca a mai spus ca este convins ca PSD va avea cel mai mare scor la alegerile parlamentare si isi doreste ca ulterior PSD si ALDE sa se alieze pentru a ajunge la guvernare, iar ALDE sa aiba cel putin cinci ministri si un vicepremier.

”Eu sunt convins ca partidul cu cel mai mare procent va fi PSD, asta e sigur, dar depinde acum ce procent, si depinde ca noi, singurii care poate sa faca aliante, ce s-a si declarat, cu ALDE, atat, cu altcineva nu, PSD-ALDE. Pentru noi ar fi ceva deosebit, va dati seama, ca sa intram cu 7% impreuna cu PSD, vom avea cel putin cinci ministri, un vicepremier si vom avea reprezentare in fiecare judet probabil si putem sa aratam ca programul nostru impreuna cu cel al PSD e unul cat se poate de bun si in interesul cetatenilor. Asta dorim”, a mai afirmat Durbaca.

In ceea ce priveste listele de candidati ai ALDE pentru alegerile parlamentare, Eugen Durbaca a spus ca acestea vor fi definitivate pana la mijlocul lunii octombrie, scrie News.ro.

Citeste si:
Ponta: „Nu mi-am închipuit că o să stau acasă să mă întreţină nevasta”
Ponta, despre viața după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.