Guvernul Romaniei a remis un comunicat de presa prin care isi prezinta pozitia oficiala fata de protestul inceput astazi ce a blocat o mare parte din traficul bucurestean.
Problema RCA treneaza de multa vreme, din cauza incapacitatii institutiilor responsabile de a gestiona aceasta situatie.
  • Dupa consultari cu transportatorii, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Consiliul Concurentei, Guvernul a adoptat ieri o ordonanta de urgenta tocmai pentru a crea cadrul juridic care sa permita rezolvarea acestor probleme.
  • Ordonanta reflecta solicitarile transportatorilor, respectand legea si rolul tuturor institutiilor implicate.
  • Nu este in competenta Guvernului sa stabileasca valoarea de plafonare a tarifelor RCA si este inadmisibil sa i se solicite guvernului acest lucru. Aceasta chestiune trebuie clarificata de ASF.
  • Guvernul nu se poate substitui institutiilor care trebuie sa-si asume responsabilitatea rezolvarii disensiunilor dintre asiguratori si transportatori.
  • Stabilirea preturilor, cerere formulata azi in petitia adresata Guvernului, nu este in atributiile Executivului, ci in ale Autoritatii de Supraveghere Financiara, care are cadrul legal sa intervina, transmite Guvernul Romaniei in comunicatul remis 9AM.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.