Primaria Capitalei va face, in urmatoarele zile, o plata de 13 milioane de lei catre RADET, iar 60% din aceasta suma va merge catre ELCEN, a declarat, luni, primarul general al Bucurestiului, Gabriela Firea, dupa o intalnire cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

"Impreuna cu domnul ministru am stabilit ce avem de facut in continuare si anume: sa fie asigurat un cash flow pentru ELCEN, prin faptul ca Primaria Capitalei, asa cum a facut si in cele doua luni si jumatate de cand sunt primar general, va plati la zi subventia legala aferenta. In aceste zile se face o plata de 13 milioane de lei de la Primaria Capitalei catre RADET, iar din contul RADET, prin ridicarea popririi garantata de domnul ministru: 30% va ramane pentru RADET, care va plati salariile si reparatiile curente; 60% va merge catre ELCEN pentru a se indestula si a acoperi parte din datoria eligibila; 10% — alte datorii. Aceasta este structura contului escrow care e acum poprit in urma unei hotarari judecatoresti, dar care nu este opozabila Primariei Capitalei, ci doar RADET-ului", a spus edilul general.

Ea a afirmat ca bucurestenii nu trebuie sa aiba niciun fel de teama in ceea ce priveste livrarea apei calde si asigurarea caldurii pentru sezonul rece.

"Aceste lucruri sunt intangibile, nu putem sa punem in pericol confortul populatiei, este vorba despre infrastructura critica nationala si nimeni nu se poate juca cu asa ceva", a adaugat Firea.

In ce priveste datoria istorica, acumulata in ultimii 10-12 ani, primarul a apreciat ca sunt si alte institutii guvernamentale care trebuie sa spuna in perioada urmatoare un punct de vedere.

"In urma acestuia, Primaria Capitalei, bineinteles, va face, daca va fi cazul, o rectificare bugetara. Deci, asta ramane de vazut, in urma punctului de vedere juridic, economic si administrativ din partea unor alte institutii guvernamentale", a spus edilul.

Firea a anuntat ca de acum inainte doar ea si ministrul Energiei, Victor Grigorescu, vor comunica in legatura cu acest subiect.

"Am tras amandoi concluzia ca, din nefericire, au fost facute declaratii publice care au afectat bucurestenii, care si-au pus semne de intrebare in legatura cu livrarea apei calde, in legatura cu pregatirea pentru sezonul rece", a explicat ea.

Citeste si:
PMB are datorii de 837 milioane de lei către ELCEN şi RADET
Descoperirile lui Cîțu după...

Firea a atras atentia asupra faptului ca situatia aparuta la RADET si ELCEN nu ii este imputabila nici primarului general, nici ministrului Energiei, informeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.